Antalyaspor-Galatasaray maçı öncesi son dakika

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Antalyaspor ile ligde 57. kez rakip olacak.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Maç, 29 Ekim Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu'nda oynanacak.

Sarı-kırmızılılar, 7 galibiyet ve 1 beraberlikle 22 puan toplayarak ligde zirvede bulunuyor. Kırmızı-beyazlılar ise 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 8 puanla 14. sırada yer alıyor.

Galatasaray ve Antalyaspor, Süper Lig'de bugüne kadar 56 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 35 kez galip gelirken, Antalyaspor 7 kez kazandı. 14 karşılaşma ise berabere sona erdi. Galatasaray 108 gol atarken, Antalyaspor 49 gol kaydetti.

Geçtiğimiz sezon oynanan iki maçta da Galatasaray, Antalyaspor'u 2-0 ve 2-1'lik skorlarla mağlup etti. Galatasaray, Antalyaspor'a 16 maçtır yenilmiyor. Antalya ekibi son galibiyetini 16 Nisan 2016 tarihinde 4-2'lik skorla elde etmişti. Bu tarihten sonra oynanan 16 maçta Galatasaray 12 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de yenilgisiz bir şekilde yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz sezonun son haftasıyla birlikte 9 maçtır kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, bu sezon Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Fenerbahçe ve Alanyaspor'u mağlup etti. Kasımpaşa ile ise berabere kaldı.

Galatasaray, bu maçta deplasman rekoru için mücadele edecek. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de deplasmandaki son mağlubiyetini 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor'a karşı yaşadı. O günden bu yana ligde dış sahada oynadığı 15 maçta 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Galatasaray, Antalyaspor'u yenerse Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman galibiyet serisine ulaşacak.

Galatasaray, Süper Lig'de 24 golle en golcü takım konumunda bulunuyor. Barış Alper Yılmaz 4, Dries Mertens 3, Mauro Icardi, Victor Osimhen, Michy Batshuayi, Gabriel Sara, Yunus Akgün ve Abdülkerim Bardakcı 2'şer, Lucas Torreira ve Davinson Sanchez 1'er gol kaydetti. Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu da ligde 2 gol atmıştı. Adana Demirspor maçında ise Semih Güler kendi kalesine gol attı.

Galatasaray'da Kaan Ayhan, Antalyaspor maçı öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Ayhan, maçta sarı kart görürse Beşiktaş derbisinde cezalı olacak.

Antalyaspor - Galatasaray karşılaşmasını hakem Ali Şansalan yönetecek. Yardımcı hakemleri Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan, 4. hakem ise Alper Akarsu olacak.

Benzer Videolar