Antalya’da Turist Sayısı 15,3 Milyonu Geçti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'daki turist sayısının bu yılın ilk 9 ayında 14 milyonu aştığını duyurdu. Ersoy, "Dün baktığımda 15,3 milyonu geçmiş. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik bir artış sağladık" dedi.

AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı'nın 8. Olağan Kongresi, ilçedeki bir 5 yıldızlı otelde gerçekleştirildi. Kongreye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Türel ve parti yöneticileri katıldı.

Bakan Ersoy, kongredeki konuşmasında Antalya'nın turizmdeki önemine değinerek, "Turizmin lokomotif şehri olan Antalya'da istikrarlı bir kalkınma hedefliyoruz. Sürdürülebilir ve nitelikli bir turizm için stratejilerimizi geliştirdik. Pandemi dönemindeki başarılı politikalarımız sonrasında, geleceğe bir teminat oluşturmak gerektiğini düşündük ve harekete geçtik. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Programımız, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile imzalanan bir anlaşma çerçevesinde başladı. Bu program, konaklama tesislerinden başlayarak sürdürülebilirlik ilkelerinin, turizmde herkese fayda sağlayacak şekilde uygulanmasını ve kapsamını kademeli olarak genişletmeyi hedefliyor" dedi.

'ANTALYA, PROJENİN EN ÖNEMLİ AYAKLARINDAN BİRİSİ'

Ersoy, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda "Geleceğe Miras" projesini hayata geçirdiklerini vurguladı. "Amacımız, dünyada eşine az rastlanır arkeolojik varlığımızı turizme kazandırmak ve gelecek nesillere miras bırakmaktır. Antalya, bu projenin en önemli parçalarından biri. Kazılardan restorasyon ve sergilemeye kadar yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kemer'deki Phaselis, Olympos ve Idyros gibi kıymetli antik kentlerimizde arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çalışmaların ortaya çıkardığı sonuçlar, bizi daha da motive ediyor. Bu toprakların emanetini ülkemiz ve milletimiz için en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

KEMER'DEKİ 3 ANTİK KENTE ÖDENEK

Bakan Ersoy, Olympos'taki arkeolojik kazı çalışmalarına 2023 ve 2024 yıllarında 56 milyon liraya yakın bir ödenek aktarıldığını, Phaselis Antik Kenti için bu rakamın 85 milyon lira, Idyros Antik Kenti içinse 4 milyon lira olduğunu belirtti. "Yaklaşık 2 yılda sadece Kemer'deki bu 3 antik kente 145 milyon liralık ödenek sağladık. Kazı başkanlarımızın planları doğrultusunda ödenek aktarımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

OTOYOL PROJESİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

Ersoy, altyapının önemine dikkat çekerek, Antalya'nın trafik sorununu çözmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak hareket ederek, Serik'ten başlayıp Alanya Konaklı'nın kuzeyinde Batı Kavşağı'nda sonlanacak 122 kilometrelik Alanya- Antalya Otoyolu için sözleşme imzalandığını ve inşa çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını duyurdu.

Turizm rakamlarına değinen Bakan Ersoy, "Sadece Antalya'da bu yılın ocak- eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde ağırladığımız turist sayısı 14 milyonu aştı. Dün baktığımda 15,3 milyonu geçmiş. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik bir artış sağladık. Bu başarı, paydaşlarımızla iş birliği ve hükümetimizin istikrarlı politikalarıyla gerçekleşti" dedi.

Bakan Ersoy'un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kongreye katılanlara yolladığı mesaj okundu. Tek listeyle seçime giren mevcut İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu tekrar seçildi.

Haber - Kamera: Levent YENİGÜN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Turizm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Yerel Haberler Kültür Sanat Antalya Ekonomi Kültür turist Turizm

"
Benzer Videolar