DOLAR 34,1591 0.06%
EURO 38,2922 0.11%
ALTIN 2.934,310,05
BITCOIN 22462832.18181%
İstanbul
24°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Antalya’da İthal Gıda Ürünlerine Geçmiş Son Kullanma Tarihi Uygulaması İle İlgili Denetim
7 okunma

Antalya’da İthal Gıda Ürünlerine Geçmiş Son Kullanma Tarihi Uygulaması İle İlgili Denetim

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:44
Antalya’da İthal Gıda Ürünlerine Geçmiş Son Kullanma Tarihi Uygulaması İle İlgili Denetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da, Rusya’ya ihraç edilmek üzere hazırlanan 65 bin 662 adet çikolata, bisküvi ve enerji içeceğine el konuldu. Bu ürünlerin son kullanma tarihleri asetonla silinerek üzerine yeni tarih ve Rusça etiketler basılmıştı. Ayrıca, 17 ton son tüketim tarihi geçmiş tavuk da ele geçirildi.

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde gıda ürünleri satan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden ürünler satan işletmelere cezai işlem uygulandı.

Ekipler, Aksu ilçesi Çamköy Mahallesi’nde A.S. ve B.D.’ye ait bir depoda gerçekleştirdikleri denetimde, son tüketim tarihi geçmiş 65 bin 662 adet çikolata, bisküvi, enerji içeceği ve meyve konservesi tespit etti. Detaylı incelemede, bu ürünlerin son kullanma tarihlerinin 2023 olduğu, ancak asetonla silinerek 2025 olarak değiştirildiği görüldü.

RUSYA’YA İHRAÇ EDİLECEKTİ

Son kullanma tarihleri değiştirilen ürünlerin üzerine Rusça etiketler yapıştırılmış ve ihraç edilmeye hazırlandığı ortaya çıktı. İşletmede aynı zamanda birçok ürünün kemirgenler tarafından zarar gördüğü tespit edildi. İşletmeye 58 bin lira para cezası uygulanarak yakalanan ürünlere el konuldu. Ayrıca, işletme sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ TAVUKLAR

Ekiplerin Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi’nde bir depoya yaptıkları denetimde, onaysız tavuk parçalama faaliyeti gerçekleştiği tespit edildi. Depo içerisinde 17 ton son tüketim tarihi geçmiş, bozulmuş, marka ve parti numarası olmayan tavuk, tavuk kıyması ve kemik parçaları ele geçirildi. Hijyen şartlarını karşılamayan depo içerisinde mekanik kıyma makinesi, parçalama tezgahları ve kıyma tambur makineleri de bulundu. Son tüketim tarihi geçmiş tavukların kıyma haline getirilerek tekrar piyasaya sürülmeye çalışıldığı anlaşıldı. İşletmedeki tüm ürünler imha edildi ve işletmeye idari yaptırımlar uygulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Ekonomi İhracat Sağlık Güncel Rusya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP