Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Tosca’ Operasını Sanatseverlerle Buluşturdu

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin ünlü eseri "Tosca"yı sanatseverlerle buluşturdu.

"Tosca", dünya çapında en çok sahnelenen operalardan biri olarak kabul edilir ve Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalya'lı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dramatik opera denilince akla gelen ilk eserlerden biri olan "Tosca", deneyimli yönetmen Yiğit Günsoy'un yönetiminde ve ünlü İtalyan orkestra şefi Lorenzo Castriota'nın eşliğinde gerçekleştirildi.

19. yüzyıl Roma'sında geçen eserin dekor ve kostümlerini Gülden Sayıl tasarladı ve ışık tasarımını Mustafa Eski üstlendi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu'nun şefliğini Mahir Seyrek yaptı ve eserin başkemancısı Fahrettin Arda oldu. Çocuk korosunu ise Sinem E. Ulusoy yönetti.

Eserde, "Tosca" rolünü Nurdan Küçükekmekçi, "Cavaradossi"yi Göksay Yaran, "Scarpia"yı Serhat Konukman, "Angelotti"yi Alaaddin Ataseven, "Sagrestano"yu S. Onur Alpaslan, "Spoletta"yı Mustafa Özşamlı ve "Sciarrone"yi M. Yusuf Yıldız seslendirdi.

"Tosca" operasında, kişisel çıkarları ve hırsları için görevini kötüye kullanan polis müdürü Scarpia, baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve aşkı ve sanatına kendini adamış, duygusal opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan dramatik olaylar anlatılıyor.

Kaynak: AA / Bahriye Yıldırım - Güncel

Devlet Opera Ve Balesi Giacomo Puccini Kültür Sanat Magazin antalya Güncel Kültür Sanat Müzik

Benzer Videolar