Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Galata’ Filminin Gösterimi Yapıldı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 61. yılında, Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nda yer alan "Galata" filmi izleyicilerle buluştu. Filmin gösterimi sonrası düzenlenen söyleşide, başrol oyuncusu Sarp Bozkurt, İstanbul'un çekim süreci boyunca yaşanılmaz bir yer haline geldiğini vurguladı. "Çekim süresince İstanbul'dan sakin bir yere taşınıyoruz gibi hissettik," diyen Bozkurt, yoğun şehrin dikkat dağıtıcı etkisine değindi.

Türkiye'nin en köklü film festivali olan Antalya Altın Portakal, bu yıl 61. kez kapılarını açtı. Festivalin ilk gününde, Kenan Mansur Doğru ve Umut Osman Demirkol'un yönettiği "Galata" filmi, izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Dışlanmış bireylerin, hikaye ilerledikçe aralarında gelişen ilişkinin ele alındığı filmde, Suyumbige Dadalı, Sarp Bozkurt, Eda Nur Hancı, Barış Kolik ve Emiralp Arslan rol alıyor. Gösterimin ardından, yönetmenler ve oyuncular, izleyicilerle bir araya geldi.

Yönetmen Kenan Mansur Doğru, "Galata" filminin hem oyunculuk hem de sanat açısından yeni bir şey deneme amacıyla çekildiğini belirtti. Doğru, "Kendimize bir dünya yaratmaya çalıştık. 2,5 ay boyunca her gün prova yaparak hazırlandık. Zorlu sahneler olmasına rağmen, yarattığımız dünyadan mutluyum," dedi.

Filmin diğer yönetmeni Umut Osman Demirkol, ekip arkadaşlarına projeye olan inançları için teşekkür etti. "Herkesin kabul edemeyeceği konuları tartışan, aykırı bulunabilecek bir film yapmak istedik," diyen Demirkol, şehrin hikayedeki önemini vurguladı. "İnsanların dışlanmasından duyduğumuz rahatsızlığı ele almak istedik. Senaryo yazarken bile, insanları belli kalıplar içerisine soktuğumu fark ettim," diye ekledi.

İstanbul'un sokaklarında gerçekleşen çekimlerle ilgili soruya cevap veren Sarp Bozkurt, çekim süresinin zorlu geçtiğini belirtti. "İstanbul şartlarında rahat etmek imkansızdı," diyen Bozkurt, filmin gerçekçi bir şekilde yansıtılması için, çekimleri kesmemeyi tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Festival İstanbul Magazin Bozkurt Antalya Kültür Sinema Sanat

"
Benzer Videolar