Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Evcilik’ Filmi Gösterildi

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Evcilik" filminin gösteriminin ardından yapımcı ve oyuncu Nejat İşler, risk almayanlarla çalışmak istemediğini dile getirdi. "Bir rolü beğendiysem riske girmek istiyorum, paramı alayım ve dalgamı geçeyim değil" diye konuştu.

Ümit Ünal'ın yönettiği "Evcilik", Türkiye'nin en köklü film festivali olan Antalya Altın Portakal'ın 61. yılında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer aldı. Filmde Ege kıyılarında tatilde olan bir çiftin, kasabada yaşayan bir çift ile yaşadıkları sınıfsal ve kültürel çatışma konu ediliyor. Nejat İşler, Öykü Karayel, Deniz Işın, Fatih Artman, Selen Uçer ve Rüçhan Çalışkur gibi isimler, "Evcilik"in kadrosunda yer alıyor.

'YAKLAŞIK 10 SENEDİR ÇEKMECEMDE BEKLEYEN BİR SENARYOYDU'

Yönetmen Ümit Ünal, Nejat İşler'in bağımsız projeler üretme isteğini dile getirdiğini ve "Evcilik" senaryosunu ona anlattığını söyledi. Ünal, "Anlatmaya başladığım an 'Tamam çekiyoruz' dedi. Bu projenin en büyük sorumlusu Nejat, onun inadı ve ısrarı olmasa bu proje yapılamazdı. Yaklaşık 10 senedir çekmecemde bekleyen bir senaryoydu. Başka yapımcılarla da görüştüm, bir türlü hayata geçmiyordu, Nejat sayesinde oldu" dedi.

'AYNI HİKAYELERİ ANLATAN İNSANLARDAN OYUNCU OLARAK SIKILDIM'

Nejat İşler ise aynı hikayeleri tekrar eden oyunculardan sıkıldığını belirterek "Risk almayanlarla çalışmak istemediğimi söylemek zorundayım. Burada da az önce oturuyordu birkaçı. Risk almadan aynı hikayeleri anlatan insanlardan oyuncu olarak sıkıldım. Bir rolü beğendiysem riske girmek istiyorum. Paramı alayım, dalgama bakayım değil. Güzel bir iş, ortak olayım, zarar edersem de sorun değil. Ticaretin kuralı, risk almaktır. Çok da param yok, daha çok emeğimi koyuyorum. Herkese tavsiye ederim. Burada sevdiğim hikaye, kağıt üstünde her şeye sahip olduğunu sanan burjuvalar geliyor ve kağıt üstünde hiçbir şeyi olmayan, sadece yaşama sevinci olan bir çiftin mutluluğunu da çalıyorlar. Burjuvalar her şeyi çalacaklarını sanıyorlar" şeklinde konuştu. Söyleşide Deniz Işın da projenin kendisinin çok özel olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Nejat İşler Festival Magazin Antalya Kültür Sinema Sanat

"
Benzer Videolar