Ankara’nın Karagöl Tabiat Parkı Sonbahar Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yer alan Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharın renkleriyle bezenmiş, doğa severler için bir cennet. Başkentin saklı güzelliklerinden biri olan krater göl, Çubuk merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

1522 metre rakımda, Kavak ve Yıldırım dağlarının eteklerinde konumlanan Karagöl, çevresini saran çam, söğüt, ıhlamur, meşe ve kavak ağaçlarıyla misafirlerine doğayla iç içe bir deneyim sunuyor.

Özellikle sonbahar aylarında Karagöl ve çevresindeki yaylalar, doğa yürüyüşçülerine ve fotoğraf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Rengarenk yaprakların oluşturduğu tablo, ziyaretçileri büyülüyor.

Kentin stresinden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası olan Karagöl'e, Çubuk 2 Barajı'nın kenarından geçen kara yolu ve Kışlacık Mahallesi yolu üzerinden ulaşmak mümkün.

Ankara'dan ailesiyle birlikte Karagöl'ü ziyaret eden Abdurrahman Bozkurt, "Buraya Etimesgut'tan geliyoruz, gerçekten çok beğendiğimiz bir yer. Doğa ve hava muhteşem, her yerde sonbahar renklerinin tonları var. Yaprak dökümü ayrı bir güzellik katmış." diyerek duygularını dile getirdi.

Karagöl'ün kendilerini cezbettiğini söyleyen Fatma Uncuoğlu ise, "Gerçekten buradan çok keyif alıyoruz, çok mutluyuz. Doğası, havası insanları buraya çekiyor." şeklinde konuştu.

Çubuk Belediyesi'nin düzenlediği doğa yürüyüşleri sayesinde Karagöl'ün eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı yakaladıklarını belirten Erol Çakır, "Belediyenin etkinlikleriyle ilçemizin güzel yerlerini keşfediyoruz. Belediyemize bu etkinlikleri düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Karagöl dört mevsim güzel bir mesire alanı, özellikle sonbaharda daha da güzelleşiyor." dedi.

Selahattin Keser ise, Çubuk Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenledikleri Karagöl seyir terasına yürüyüş hakkında şunları söyledi: "Bugün Çubuk Belediyesi'nin organizasyonuyla sonbaharın son güzelliklerini görmek için buraya geldik. Burada sonbaharın tüm renk tonlarını görebiliyoruz."

Yerel Haberler Etkinlikler ankara Güncel Turizm Yaşam Çubuk Doğa

Benzer Videolar