Ankara’da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Bilgilendirme Toplantısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) ev sahipliğinde, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Ankaralı sanayicilerin rekabet gücünü ve ihracat potansiyelini artırmayı amaçlıyordu.

Toplantıda Almanya'da yatırım, ihracat destekleri, şirket kurma ve teşvikler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Almanya'daki ticaret ve yatırım fırsatları ele alındı ve Almanya'nın sahip olduğu güçlü ekonomik ve sanayi yapısının önemi vurgulandı.

ASO Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Dinçer, toplantının açılış konuşmasında, ihracatçı firmaların rekabet gücünü artırmak ve yeni ihraç pazarları geliştirmek amacıyla Almanya'da yatırım fırsatlarını, teşvikleri, şirket kurulumu ve devirlerini ele aldıklarını belirtti. Ayrıca Almanya'da çalışma ve yerleşim imkanları ile TD-IHK'nın sunduğu hizmetlere değindi.

Dinçer, Almanya'nın yüksek sanayileşmiş yapısı, çeşitlendirilmiş ve istikrarlı ekonomisi, AB içindeki liderlik konumu ve güçlü ekonomik, sınai, ticari ve teknolojik yapısı ile dünya ekonomisi ve siyasetinde kilit bir aktör olduğunun altını çizdi. Almanya'nın yüksek alım gücünün Türkiye için önemli bir ihracat ve ithalat ortağı olmasını sağladığını belirtti.

Türkiye'nin Almanya'ya ihracatına ilişkin verileri paylaşan Dinçer, 2022 yılında 21,1 milyar dolar olan ihracatın, 2023 yılında 21 milyar dolara gerilediğini ifade etti. En çok ihraç edilen ürünler arasında motorlu kara taşıtları, makina ve aksamları, örme giyim eşyası, elektrikli makina ve cihazlar ile demir veya çelikten eşyalar yer aldı.

Ankara'nın Almanya'ya ihracatının ise 2023'te %24 artış göstererek 956 milyon dolara ulaştığını ve bu durumun Ankara-Almanya arasındaki dış ticaretinin önemini gösterdiğini belirtti.

Toplantı, TD-IHK yetkililerinin sunumlarıyla devam etti ve Ankaralı sanayicilere Almanya'da yatırım fırsatları, teşvikler, şirket kurulumu ve devirleri, çalışma ve yerleşim imkanları hakkında bilgiler verildi. - ANKARA

ankara

Benzer Videolar