Ankara’da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu

Ankara'da bir siyasi partinin genel merkezinde gerçekleştirilen bir operasyonda, uyuşturucu kullandığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda şüphelilerden birinin uyuşturucu satışı yaptığı da ortaya çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre, 26 Nisan 2023'te kurulan ve 163 üyesi bulunan "Milli Beraberlik Partisi"nin Yenimahalle ilçesindeki genel merkez binasında uyuşturucu satışı ve kullanımıyla ilgili bir ihbar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi harekete geçti.

Binada gözaltına alınan 7 şüpheliden M.G., parti üyesi olduğu ve yanında bulunan B.Y. ile birlikte genel merkez binası içerisinde uyuşturucu temin ettikleri ve kullandıkları belirlendi.

B.Y.'nin üzerinde yapılan aramada, satışa hazır halde paketlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde bulundu.

Uyuşturucu kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan 5 şüpheli, ifadelerinde M.G. ve B.Y.'nin kendilerine uyuşturucu sağladığını, parti binasına davet ederek "Burası güvenli, polis giremez" diyerek uyuşturucu kullanmak için yer sağladığını iddia etti.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

"UYUMA uygulamasına ihbarda bulunun"

Demetlale Mahallesi Muhtarı Ebru Mert, mahallelerinde uyuşturucu satışı ve kullanımının yaygın olduğunu belirtti.

Mert, mahalle sakinlerine Emniyet Genel Müdürlüğünün "UYUMA" adlı uyuşturucuyla mücadele uygulamasına ihbarda bulunmalarını tavsiye etti.

Siyasi partinin genel merkezinin bulunduğu Huzur Apartmanı sakinlerinden 70 yaşındaki Gülper Güneyli, parti binasında yaşananların kendilerini rahatsız ettiğini ve bu nedenle şikayetçi olduklarını söyledi.

Apartman sakini Songül Karaca, emniyetin çalışmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, şükür namazı kıldığını belirtti.

Konuyla ilgili bilgi almak üzere telefonla aranan parti yetkilileri, Ankara dışında oldukları için açıklamayı daha sonra yapacaklarını belirttiler.

Kaynak: AA / Cankut Taşdan - Güncel

Operasyon Politika 3-sayfa Güncel ankara

Benzer Videolar