Ankara’da Mal Paylaşımı Davası Nedeniyle Uzaklaştırma Kararı

Ankara'da mal paylaşımı davası açan Zehra G. (57), eski eşi Halil S.'nin (62) kendisini tehdit eden dilekçesi nedeniyle büyük bir korku yaşadı. Halil S., mahkemeye sunduğu dilekçede "Katli vacip oldu" ifadesini kullanarak Zehra G.'nin hayatını tehdit etti. Bu olay üzerine mahkeme, Halil S.'ye 1 ay uzaklaştırma kararı vererek, ayrıca elektronik kelepçe takılmasını da emretti.

31 yıllık evliliklerinin ardından 2015'te boşanan Zehra G., 2021 yılında mal paylaşımı davası açmıştı. Mal paylaşımı için hazırlanan bilirkişi raporunda, evlilik sırasında edinilen mülklerin eşit olarak paylaştırılması önerildi. Ancak Halil S., raporu reddetti ve eski eşine karşı tehditkar ifadeler kullandı.

Zehra G.'nin şikayeti üzerine Halil S.'ye elektronik kelepçe takılması kararlaştırıldı. Polis ifadesinde Halil S., Zehra G. ile 11 yıldır görüşmediğini ve bir anlık öfkeyle tehditkar dilekçeyi yazdığını belirtti. Ayrıca pişman olduğunu da ifade etti.

'CEZA ALMASINI İSTİYORUM'

Zehra G., uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçe takılması ile bir nebze rahatladığını söyledi. "Dilekçeyi okuyunca şoke olmuştum. Korkuma duyarsız kalmadığı için devletimize, polisimize, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. Ben ceza almasını istiyorum. Bir kadını böyle korkutuyorsa ceza almalı. Bu kişi ceza almadıkça yüreğim soğumayacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahkeme Ankara

Benzer Videolar