Ankara’da Kapatılan Üst Geçidi Tehlikeli Şekilde Kullanan Yaya Görüntüleri

Ankara'nın kalbinde, onarım çalışmaları nedeniyle kapatılan bir üst geçit, yayaların tehlikeye aldırış etmeden kullanmaya devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan ve yoğun bir yaya trafiğine sahip olan üst geçit, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından iki gün önce bakım ve onarım için trafiğe kapatıldı.

Geçişi engellemek amacıyla belediye ekipleri tarafından üst geçidin her iki girişine ahşap plakalar yerleştirildi.

Ancak üst geçidin bulunduğu yolun ortasında bulunan demir çitler karşıya geçmeyi engelleyince, bazı vatandaşlar tehlikeyi göze alarak ahşap plakaların ve moloz yığınlarının arasından geçmeye çalıştı.

Çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameraları, öğrencilerin güvenlik önlemlerini hiçe sayarak levhaların arasından geçmeye çalıştığını ve tehlikeli atlayışlar yaptığını kaydetti.

Görüntülerde, vatandaşların ahşap plakaları aşarak üst geçidi kullanmaya devam ettiği açıkça görülebiliyor.

Alınan bilgiye göre, 10 Ekim'de başlayan çalışmalar izin çerçevesinde 23.00 ile 04.00 saatleri arasında yapılıyor ve 20 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Çalışmalar kapsamında, üst geçidin yürüyüş platformları ve merdiven basamaklarındaki taşıyıcı özelliğini yitirmiş ve paslanmış saclar değiştirilecek, kumlama ve yalıtım işlemlerinin ardından kırılmış ve ömrünü tamamlamış andezit, kauçuk gibi kaplamalar yenilenecek.

Çelik konstrüksiyon ise kumlama ve boyama işlemlerinden geçecek.

Kaynak: AA / Hüseyin Cem Dağıstanlı - Güncel

Güvenlik Belediye 3-sayfa Ulaşım Güncel ankara Yaşam

Benzer Videolar