Ankara’da Emniyet ve Jandarma için 380 Yeni Araç Törenle Teslim Edildi

Ankara'da, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına 380 yeni araç katıldı. Bu araçların teslim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, emniyet ve jandarma mensuplarının görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için ekipman ve personel ihtiyaçlarının önemli olduğunu vurguladı. Yeni araçların personelin hareket kabiliyetini artıracağını ve hizmet standartlarını yükselteceğini belirtti.

Şahin, İl Emniyet Müdürlüğünün filosuna 288 yeni araç eklendiğini, bunların 206'sının trafik ekiplerinde, 82'sinin asayiş birimlerinde kullanılacağını açıkladı. İl Jandarma Komutanlığına da 92 araç tahsis edilerek filo sayısı 620'ye ulaştı. Bu araçlardan 28'i trafik, 17'si ise asayiş hizmetlerinde kullanılacak.

Şahin, ayrıca otoyollarda trafik ve asayiş hizmetlerinin birleştirildiğini ve jandarma tarafından yürütüleceğini belirtti. Bu sayede trafik kazalarında hem trafik tespiti hem de adli boyutunun incelenmesi aynı anda sağlanacak.

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, jandarma ve emniyet teşkilatının koordineli şekilde çalışarak huzur ve güvenlik ortamının sağlanması için fedakarca görev yaptığını ifade etti. Yeni araçların emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacağını vurguladı.

Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, yeni araçlarla Ankara halkının huzur ve güvenliği için asayiş ve trafik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütüleceğini belirtti. Yeni araçların trafik düzenini iyileştireceğini, kazaları önleyeceğini, olaylara daha hızlı müdahale edilmesini sağlayacağını ve suçluların yakalanmasında önemli bir ivme kazandıracağını söyledi. Yeni araçlarla olaylara müdahale süresinin yüzde 30 kısalacağını da sözlerine ekledi.

Törenin ardından polis ve jandarma ekipleri yeni araçlarla siren çalarak konvoy yaptı.

Yerel Haberler Vasip Şahin Güvenlik Jandarma Politika trafik ankara Güncel Yaşam Tören

"
Benzer Videolar