Ankara’da Dolandırıcılık Şebekesine Operasyon: 17 Gözaltı

Ankara merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve "isminiz terör soruşturmasında geçiyor" diyerek vatandaşları dolandıran bir şebeke çökertildi. Operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, iki aylık teknik ve fiziki takip sonucunda şebekenin izini sürdü. Operasyon, Ankara'nın yanı sıra İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Ankara Emniyeti'ne getirilerek işlemlere tabi tutuldu.

Şüphelilerden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Zanlıların, çağrı merkezi gibi faaliyet göstererek vatandaşları arayarak "operasyon yapılacak", "paralarınız seri numarasının alınması lazım", "hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi", "adınıza hesap açıldı", "örgüt tarafından kimliğiniz çıkartıldı" gibi yalanlarla kandırdıkları öğrenildi. Bu yöntemlerle ağına düşürdükleri kişilerden isimlerinin silinmesi için para istedikleri ve yüklü miktarda haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Dolandırdıkları kişilerden aldıkları paraları birbirlerine devreden ve para dolu çantaları sürekli araç değiştirerek taşıyan şebeke mensupları, dikkat dağıtmaya çalıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi.

Dolandırıcılık Operasyon Politika Güvenlik 3-sayfa Şebeke ankara Hukuk Polis Suç

Benzer Videolar