Ankara’da Diplomatik Tenis Günü Turnuvası Gerçekleştirildi

Ankara'da Avrupa Spor Haftası kapsamında düzenlenen geleneksel "Diplomatik Tenis Günü" turnuvası, spor ve diplomasiyi bir araya getirdi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ve Lüksemburg Büyükelçiliği'nin ortaklaşa düzenlediği turnuva, önemli isimleri bir araya getirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Georges Faber, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve davetliler turnuvada yer aldı.

TTF Ankara Tenis Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvada konuşan Bozay, Büyükelçi Faber'in profesyonel bir tenisçi olduğunu hatırlatarak, "Ankara'da kordiplomasiyi, Bakanlığımızı ve AB Başkanlığını bir araya getirdik. Sportif bir faaliyetin keyfini çıkarıyoruz. Açılışı da iki paralimpik oyuncumuzla yaptık. Bu, sembolik olarak önemli bir mesajdı. Federasyona, Federasyon Başkanı Cengiz Bey'e ve Bakanlığımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bozay, etkinliğin diplomatları bir araya getirmesinin önemini vurgulayarak, "Bu tür faaliyetler, dünya genelinden gelen diplomatları, Ankara'daki diplomatlarımızı ve çevreyle bir araya getiriyor. Medya mensupları olarak bu günü bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum." diye ekledi.

Büyükelçi Faber ise, "Bu, bir araya gelmenin harika bir yolu. Avrupa Birliği Başkanlığı ile birlikte 'Diplomatik Tenis Günü'ne ev sahipliği yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar, birbirleriyle kaynaşıyor, eğleniyor, sevdikleri sporu yapıyor, yakınlaşıyor, tanışıyor ve arkadaş oluyor." şeklinde konuştu.

Turnuvanın açılışı, AB Başkanı Büyükelçi Bozay, Büyükelçi Faber ve Milli Paralimpik sporcular Ahmet Kaplan ile Uğur Altınel'in dostluk maçıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Büşranur Koca - Güncel

Mehmet Kemal Bozay Avrupa Birliği Etkinlikler Diplomasi Politika ankara Güncel Tenis Spor

"
Benzer Videolar