Ankara’da Diplomatik Tenis Günü Turnuvası Düzenlendi

Ankara'da düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında "Diplomatik Tenis Günü Turnuvası" gerçekleştirildi.

Türkiye Tenis Federasyonu, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı ve Lüksemburg Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen turnuva, Türkiye Tenis Federasyonu Ankara Tenis Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Turnuvaya, büyükelçiler, diplomatlar, tıp dünyasından profesörler ve Dışişleri Bakanlığı personeli katıldı.

48 oyuncunun kıyasıya mücadele ettiği turnuva, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ile milli paralimpik sporcular Ahmet Kaplan ve Uğur Altınel'in dostluk maçıyla başladı. Gün boyu devam eden turnuva, akşam düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, yaptığı konuşmada Türkiye'nin spora verdiği önemi vurgulayarak, sporun birleştirici gücünden, centilmenlik ve adil oyun anlayışından bahsetti. Bozay, tenisin Türkiye'de giderek artan bir popülerliğe sahip olduğunu, paralimpik sporlardaki başarılara değinerek, "Paralimpik oyunlarında ilk kez yer aldık ve olimpiyatlarda 4'üncülük elde ettik. Bu büyük bir başarı" dedi. Bozay, bu tür faaliyetlerin kaynaştırıcı etkilerinin yanı sıra Türkiye'nin spora verdiği önemi gösterdiğini, federasyonun doğu illerinden getirdiği genç tenis öğrencileri ve Antalya'dan gelen öğrencilere değinerek, sporun ülke çapında kaynaşmayı sağladığını belirtti. Bozay, turnuvanın diplomatlar arasında yakınlaşmayı, sosyal bağları güçlendirmeyi ve gençleri spora teşvik etmeyi amaçladığını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Uluslararası İlişkiler Etkinlikler Diplomasi Politika Türkiye Ankara Tenis Spor

Benzer Videolar