Ankara’da Darp Edilen Genç İçin Baba Tepki Gösterdi

Ankara'da geçen yıl darp edilerek hayatını kaybeden 24 yaşındaki Fatih Sürücü'nün babası, oğlunun ölüm raporunda yer alan yanlışlıklar nedeniyle saldırganların serbest bırakıldığını iddia etti. Baba İbrahim Sürücü, oğluna kumpas kurulduğunu öne sürerek, ölüm raporunun düzeltilmesine rağmen saldırganların tekrar gözaltına alınmamasına tepki gösterdi.

Olay, 9 Eylül 2023 tarihinde Sincan ilçesi Plevne Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Fatih Sürücü, M.Ö. isimli bir kadının yaşadığı apartmanın önünde buluştu. İkili bir süre sohbet ettikten sonra M.Ö.'nün daveti üzerine eve girdiler. Kısa bir süre sonra eve gelen M.Ö.'nün ailesi, Sürücü ile karşılaşınca onu darp etmeye başladı. Kavgaya dışarıda da devam eden aile üyeleri, Sürücü'yü demir sopalarla uzun süre dövdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaralı Sürücü'yü hastaneye götürdü. Sürücü, hastaneden taburcu edildikten sonra polis merkezine götürüldü, ancak burada fenalaşarak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili olarak H.Ö., H.B., A.K. ve N.K. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Bir süre tutuklu yargılanan 4 şüpheli, Sürücü'nün ölüm raporunda "uyuşturucu madde kullanımı sebebiyle vefat ettiği" belirtilmesi üzerine serbest bırakıldı. Aile bu karara itiraz ederek, ikinci bir otopsi yapılmasını talep etti. Talebin kabul edilmesi üzerine yapılan ikinci otopsinin sonucunda, Sürücü'nün darp nedeniyle öldüğü tespit edildi.

Saldırganların hala serbest olmasına tepki gösteren baba İbrahim Sürücü, oğlunun iftiraya uğradığını savundu ve sorumluların en ağır cezayla yargılanmasını istedi. Olayın ayrıntılarını anlatan Sürücü, "Oğlum bir kızın evinin önüne gelmiş, kız da onu eve almış. Kısa bir süre sonra kızın ailesi gelmiş ve oğlumu darp etmişler. Sonra da dışarı çıkarıp namus davası adı altında şov yaparak dövmüşler. 'Namussuzlara böyle yapılır' diye bağırarak dövmüşler oğlumu. Sonrasında polisler gelmiş, oğlumu ekip arabasında bekletmişler ve hastaneye götürmüşler. Orada da kafasında küçük bir çatlak olduğu raporu çıkarılmış. Hastaneden karakola getirilen oğlum orada vefat etmiş," dedi.

Baba Sürücü, ilk ölüm raporunun oğlunun kullandığı ilaçlardan dolayı yanlış çıktığını iddia ederek, "Saldırganlardan şikayetçi oldum, tutuklandılar. 3 ay sonra Adli Tıp Kurumunun raporu çıktı. Raporda oğlumun uyuşturucu madde kullanımı sebebiyle kalp krizi geçirdiği ve öldüğü tespit edilmiş. Rapora itiraz ettim, yeniden rapor çıkartılmasını istedim. Bu kez de ölüm sebebinin ağır darp sebebiyle olduğu tespit edildi. Buna rağmen serbest kalan saldırganlar tekrar tutuklanmadı. Oğlum eskiden uyuşturucu madde kullanırdı, ancak son bir senedir tedavi oluyordu ve kullanmayı bırakmıştı. Elimde raporlar da var. Evladımın tedavisi için kullandığı ilaçlardan dolayı muhtemelen yan etki oldu ve sanki uyuşturucu kullanıyormuş gibi anlaşıldı," diye konuştu.

Yerel Haberler Politika Güvenlik 3-sayfa ankara Fatih Baba

Benzer Videolar