Ankara Kültür Yolu Festivali’nde Sanat ve Geleneksel Eserler Sergilendi

Ankara Kültür Yolu Festivali'nin renkli atmosferine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festival kapsamında düzenlenen çeşitli sergileri ziyaret etti.

ATO Congresium'da gerçekleşen 'FreshAnkara 3'üncü Çağdaş Sanat Sergisi', 'Yüzü Yüze Çocuk Atölyeleri' ve 'Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı' sergileri, Bakan Ersoy'un ilgisini çekti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Bakan Ersoy'a bu ziyaretlerinde eşlik etti.

Bakan Ersoy, 'FreshAnkara 3'üncü Çağdaş Sanat Sergisi'nde, genç sanatçıların eserlerini inceleyerek yeteneklerinden ve yaratıcılıklarından etkilendiğini ifade etti. 65 ilden gelen 779 başvuru arasından seçilen 100 genç sanatçının 300 eseri sergide yer alıyordu. 'Yüz Yüze Çocuk Atölyeleri'nde çocukların sanatla buluşmasını ve yaratıcılıklarını sergilemesini gözlemleyen Ersoy, çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı (GESAV) tarafından hazırlanan 'Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı Sergisi', Bakan Ersoy'un geçmişe yolculuk yapmasını sağladı. GESAV Başkanı Kerim Sefer'in koleksiyonundan seçilen, en eskisi 17'nci yüzyıla ait 60 Anadolu el dokuma halısı, serginin en dikkat çeken parçalarıydı. Sergide, dünyanın en eski halısı olarak kabul edilen Pazırık halısına dair görseller de yer alıyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat Etkinlikler Kültür Turizm Ankara Sanat Çocuk

"
Benzer Videolar