Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu, takımın hedeflerini değerlendirdi Açıklaması

Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu, Trendyol 1. Lig'de play-off'a kalmayı hedeflediklerini açıkladı. Tahiroğlu, yeni tesislerinde yaptığı açıklamada takımın 8 maçta elde ettiği performansından memnuniyet duyduğunu belirtti. "Yeni bir takım kurduk, 17 transfer yaptık ve oynadığımız her maçta öne geçtik. Sadece bazı maçlarda beraberliklerle kaybettiğimiz puanlar var," dedi.

Tahiroğlu, ligin dengesizliğini ve her takımın birbirini yenebileceğini vurguladı. "Şampiyonluk için ekonomik olarak güçlü ve borcu olmayan takımın avantajlı olduğunu düşünüyorum," diye ekledi. Başkan, Ankara takımlarının rekabetini de ele alarak, "Hedefimiz play-off'a kalmak. Diğer Ankara takımları da başarılı olsun ve Süper Lig'e çıksın. Çünkü Ankara'dan Süper Lig'de takım yok," ifadelerini kullandı.

Tahiroğlu, İstanbul takımlarının Süper Lig'e hâkim olmasına ve Başkent takımlarının şampiyonluk kupasını neden kaldıramadığına dair soruya ise şunları söyledi: "Hem ekonomik olarak hem de taraftar desteği açısından Ankaragücü Süper Lig şampiyonluğu için en yakın takım. Biz de şansımızın olduğunu düşünüyoruz. Ama ekonomik güç ve taraftar desteği çok önemli. Ankara'dan bir takımın Süper Lig'de olması önemli, ister Ankaragücü, ister Gençlerbirliği, ister Keçiörengücü olsun."

Takımın teknik direktörü Ersan Parlatan'ı ve oyuncuları öven Tahiroğlu, "Hocamız Alman ekolünde yetişmiş tecrübeli bir hoca, çok iyi bir karakter. İleride Ersan hocanın da çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Onunla çok iyi anlaşıyoruz," dedi. Başkan, yeni transferlerden memnun kaldıklarını ve kulübün genç yetenekleri yetiştirerek büyük takımlara transfer etme hedefini sürdürdüğünü belirtti.

Altyapının önemini vurgulayan Tahiroğlu, "Şu anda futbol okullarımızda 800'e yakın çocuğumuz var. U14, U15, U16, U17, U19 ekiplerimizle beraber kulübü kullanan 1000'in üzerinde genç futbolcumuz var. Altyapıya daha çok önem veriyoruz, çünkü futbolun geleceği orada. Yeni tesislerimizle beraber altyapımızı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz," diye konuştu.

Takımın antrenmanlarını ve kamplarını yakından takip ettiğini belirten Tahiroğlu, "İyi futbol oynatmak, iyi futbolcular yetiştirmek istiyoruz. Bu yolda yürürken hedeflerimize de ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda gidişat çok iyi, inşallah daha da iyiye gideceğiz. Daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum," dedi.

Tahiroğlu, Esenler Erokspor maçı için "Esenler son haftalarda iyi sonuçlar alıyor. Her takımın hedefi kazanmak, oraya da galibiyet parolasıyla gideceğiz," ifadelerini kullandı. Son olarak A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'yı 4-2 yenmesini tebrik eden Tahiroğlu, "Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Samet Akaydin gibi milli takım oyuncularımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu milli takım gelecek yıllarda dünyaya damgasını vuracak," dedi.

Yerel Haberler Milli Takım Trendyol Futbol ankara Spor

Benzer Videolar