Ankara 2 No’lu Barosu’ndan Dijitalleşme ve Genç Avukatlara Destek Vurgusu

Ankara 2 No'lu Barosu, "2024-2026 Vizyon, Strateji ve Politika Toplantısı" adıyla önemli bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, Ankara 2 No'lu Barosu Başkanı Sabri Hafif, yaklaşan 2. Olağan Genel Kurul için avukatlardan destek istedi. 19 ve 20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek bu genel kurula katılım için avukatları motive etti.

Hafif, baroya başkanlık görevi süresince avukatlara sağladıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Avukatlık Kanunu ve yargı paketleri hazırlama süreçlerinde aktif rol aldıklarını ve meslektaşlarına destek sağladıklarını vurguladı.

Yeniden seçilmesi halinde dijital dönüşümü hedeflediklerini açıklayan Hafif, bütün hizmetlerin tek bir mobil uygulama üzerinden sunulmasını planladıklarını belirtti. Bu uygulama, staj ve eğitim modüllerini de içerecek, canlı ve anlık iletişimi destekleyecek ve genç avukatların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Kalkınma Ajansından destek almaya hazır olduklarını ve yeni bir mobil uygulama geliştirme hedeflerini açıkladı. "Dijital baro" vizyonlarını hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Genç avukatların sorunlarına özel önem verdiklerini belirten Hafif, "mentör avukat" uygulaması hakkında bilgiler verdi. Tecrübeli avukatları genç meslektaşlarla eşleştirerek onların mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu uygulamayı hayata geçirmek istediklerini ifade etti. "Mesleğimizin geleceği genç meslektaşlarımıza emanet. Baro olarak her zaman genç kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz." dedi.

Sabri Hafif, Kızılay'daki Zafer Meydanı'nda bulunan SGK binasının baroya tahsis edilmesi için gerekli adımların tamamlandığını da duyurdu.

Toplantıya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve Amasya Milletvekili Haluk İpek ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeleri katıldı.

Sabri Hafif Politika Eğitim Güncel ankara Hukuk

"
Benzer Videolar