Ankara 2 No’lu Barosu 2. Olağan Genel Kurulu Başladı

Ankara'da bulunan 2 No'lu Baro'nun 2. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladı.

Baroya kayıtlı avukatlar, Genel Kurul'da bir araya geldi. Başkanlık Divanı seçildikten sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Protokol konuşmaları sırasında Ankara Valisi Vasip Şahin, avukatlık ruhsatını bu barodan aldığını ve mesleğini bu baroya kayıtlı olarak icra etmek istediğini belirtti. Avukatlık mesleğinin toplumda bazen yanlış değerlendirildiğini vurgulayan Vali Şahin, bu mesleğin hukukun sağlanmasında hayati önem taşıdığını dile getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ise, geçmişte avukat bulunamayan zamanları hatırlatarak, hak ve hukukun korunamamasının insanlarda derin izler bıraktığını söyledi. Yıldırım, seçimi hangi aday kazanırsa kazansın, kazananın Cumhur İttifakı olacağını belirtti ve kardeşçe bir yarış olmasını diledi.

Mevcut Baro Başkanı ve Başkan Adayı Sabri Hafif, Genel Kurul öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen 2 yılda baronun kurumsallaşma çalışmalarını yürüttüklerini, merkez, kulüp ve komisyonlar oluşturduklarını söyledi. Hafif, yeniden başkan seçilmesi halinde bu birimlerin daha sağlıklı çalışması ve projelerin daha fazla katılımla gerçekleşmesi için çalışacaklarını belirtti. Seçime iki adayın katıldığını ifade eden Hafif, baroyu milli ve manevi değerleri önceleyen 2 bin avukatla kurduklarını ve barolarının bir mecburiyetten değil, bir tercih sonucu oluştuğunu belirtti. Seçimin kardeşlik havası içerisinde ve birlik ve beraberlik içinde geçeceğine inandığını belirten Hafif, diğer adaya ve kendi ekibine başarılar diledi.

Hafif, baroya kayıtlı avukat sayısının 2 bin 700 olduğunu ve yıl sonuna kadar 3 bin, gelecek dönemde ise 5 bin üye sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Hafif, yarın 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak seçimde 2 bin 646 avukatın oy kullanacağını belirtti. Hafif, geçen hafta yapılan Ankara Barosu 68. Olağan Genel Kurulu'nda yaşanan sorunları da dile getirerek, bir baro genel kurulunda terörist başının sloganlarının atılmasının ve afişlerinin asılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti ve barolarına gelmek isteyen tüm meslektaşlarına kapılarının açık olduğunu belirtti.

Ankara 2 No'lu Barosu Başkan Adayı Gökhan Ağdemir ise, yaklaşık 20 yıldır serbest avukatlık yaptığını ve baro başkanlığına aday olduğunu belirtti. Ağdemir, Baro Başkanı ve Başkan Adayı Hafif'e de başarı dileyerek, demokratik bir yarış olmasını temenni etti. Genç bir baro olduklarını ifade eden Ağdemir, barolarını güçlendirmek ve meslektaşlarının problemlerini çözmek amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Ağdemir, Ankara Barosu 68. Olağan Genel Kurulu'nda yaşananları hatırlatarak, terör örgütünün uzantılarının 1 no'lu baroda olduğunu bir kez daha gördüklerini ve milli duygulara ve hassasiyetlere duyarlı genç meslektaşlarının 2 no'lu baroyu tercih ettiğini söyledi. Seçimi kazanmaları halinde 1 no'lu barodaki meslektaşlarıyla görüşerek 2 no'lu baroya geçmeleri konusunda ikna etmeye çalışacaklarını belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Murat Alparslan ile MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut da Genel Kurul Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Orhan Onur Gemici - Güncel

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yerel Haberler Politika Güncel ankara Hukuk Yaşam

"
Benzer Videolar