Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Sabri Hafif’ten Açıklamalar

Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Avukat Sabri Hafif, yeni kurulan baronun temellerini, "Milli ve manevi değerlerimize yönelik saldırılara karşı duruş sergilemek için bir araya geldik" sözleriyle açıkladı.

Hafif, baroyu kurma amacının, avukatların haklarını korumak, mesleğin saygınlığını artırmak ve adaletin savunuculuğunu yapmak olduğunu vurguladı. Baronun son iki yıldır gerçekleştirdiği faaliyetlere değinen Hafif, avukatlık mesleğinin geleceğine yönelik projeleri ve adalet temalı çalışmalarını anlattı.

"Milli ve manevi değerlerimize saldırılmasından dolayı biz bu baroyu kurduk" diyen Hafif, baroda temel değerleri belirlediklerini belirtti. "En başta saygınlık geliyor, özellikle genç avukatlar yenilikçi düşünce tarzını benimsedi" şeklinde konuştu.

Hafif, "Liyakat bizim temel değerlerimiz olmalı" diyerek, baroda milli ve manevi değerlere öncelik veren avukatların bir araya geldiğini vurguladı.

"Bir avukat sadece hukukçu kimliğiyle hapishanede değil" diyen Hafif, vatanperverliğin baroda öncelendiğini belirtti. "Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler'in Türkiye'deki basın mensupları, hukukçular ve düşünürlerin hapishanede olduğu yönündeki raporlarının gerçeği yansıtmadığını" söyledi.

Hafif, "Teröre bulaşan veya terör örgütüyle bağlantısı olan kişilerin yargılanmasının ardından cezaevinde olduklarını ve bu durumu uluslararası örgütlere şikayet etmenin vatanperverlikle bağdaşmadığını" ifade etti.

Hafif, "Ankara 2 No'lu Baro olarak milli ve manevi değerleri savunan bir duruş sergiliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sabri Hafif Politika Güncel ankara Hukuk Yerel

Benzer Videolar