Anaokulu öğrencileri veteriner uygulamaları dersi aldı

Şehit Tevhit Akkan Anaokulu öğrencileri, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde özel bir dersle hayvan sevgisi ve veterinerlik hizmetlerini keşfettiler.

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki anaokulu öğrencileri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinden veterinerlik uygulamaları hakkında bilgi aldılar.

Eğitim, peluş oyuncaklar üzerinden gerçekleştirildi. Minik öğrenciler, steteskop ve iğne gibi tıbbi aletleri kullanarak oyuncaklara "tedavi" uyguladılar. Bu eğlenceli uygulama ile hayvanların bakımı ve sağlıkları hakkında temel bilgiler edindiler.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, 4 Ekim'in Dünya Hayvanları Koruma Günü olduğunu hatırlattı. Yarsan, "Nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmek ve hayvan sevgisi, korunması ve beslenmesi konusunda farkındalık yaratmak için bu günü kutluyoruz" dedi.

Dekan, Türkiye'de yaklaşık 40 bin veteriner hekim olduğunu belirterek, "Hayvan sevgisini çocuklara aşılamak ve veterinerlik hakkında bilgi vermek için bu etkinliği düzenledik" dedi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin her yıl yaklaşık 50 bin hayvana sağlık hizmeti sunduğunu ve yılda bin yaban hayvanının da tedavi gördüğünü söyledi.

Etkinliğe yaklaşık 120 anaokulu öğrencisi katıldı.

Anaokulu öğrencileri veteriner uygulamaları dersi aldıKaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN - Güncel

Hayvan Hakları Etkinlikler Etimesgut Güncel Ankara Çevre

"
Benzer Videolar