Ana gündem siber güvenlik

Dijital saldırıların artmasıyla siber güvenlik, devletlerin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Azerbaycan'ın başkentinde düzenlenen InMerge İnovasyon Zirvesi'nde de siber güvenlik ve yapay zeka teknolojileri ön plana çıktı. Pasha Holding'in organizasyonunda ve Trendyol'un desteğiyle gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasında, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan'da siber güvenlik alanında çeşitli stratejiler geliştirildiğini vurguladı.

SİBER GÜVENLİK STARTUP’LARINA DESTEK

Nebiyev, bu alanda çalışan startup'ları desteklediklerini belirterek, büyük şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelere de yatırım yapmaya açık olduklarını ifade etti. Bakan, Azerbaycan'ın inovasyon ve dijitalleşmeye olan bağlılığını gösteren özel fonlar oluşturduklarını söyledi. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ise Azerbaycan'ın bu alanda birçok ülke ve şirketle ortaklık kurduğunu ve ülkenin Dijital Ekonomi Gelişim Stratejisi'ni hazırladığını, Trendyol'un da partnerler arasında yer aldığını belirtti.

TRENDYOL’UN AZERBAYCAN’DAKİ BAŞARISI

Trendyol Group CEO'su Erdem İnan, yapay zeka modellerinin önemine değinerek Azerbaycan'a gelme ve Pasha Holding ile işbirliği yapma kararının doğru bir karar olduğunu söyledi. İnan, iki şirketin güçlerini birleştirerek 2 milyon müşteriyle Azerbaycan'ın en büyük e-ticaret platformu haline geldiklerini ve işlerini daha da geliştirmek için teknoloji ve pazarlamaya önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti.

YOUTUBE KURUCUSUNDAN GİRİŞİMCİLİK İPUÇLARI

YouTube'un Kurucu Ortağı Steve Chen, Silikon Vadisi'ndeki şirketlerin küçük bir sokaktan dev bir vadiye dönüştüğünü ve girişimcilerin özgün fikirler ve risk alma kapasitesiyle büyük şirketlerle etkileşim kurarak ekosistemin gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM

Pasha Holding CEO'su Celal Gasimov, hayatın hızlı bir şekilde dönüşüm geçirdiğini ve hizmet, ürün ve yönetim sisteminin sürekli olarak geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Holding olarak siber güvenliğe büyük önem verdiklerini belirten Gasimov, üniversitelerle işbirliği yaparak yenilikçi fikirleri ortaya koyabilecek insan kaynağının oluşmasını desteklediklerini ve startup'ları bu konuda desteklediklerini ifade etti.

Siber Vatan'ı korumaYeni siber güvenlik teşkilatı
Benzer Videolar