Ameliyatsız Tüp Mide Uygulaması ile Kilo Verdi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan hemşire Mine Ayçetin, doğum sonrası aldığı kilolardan kurtulmak için uzun yıllar çeşitli diyet ve egzersizler denedi. Ancak istediği sonuca ulaşamayan Ayçetin, obeziteye bağlı sağlık sorunları yaşamaya başladı. Bu nedenle Hacettepe Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalından Doç. Dr. Cem Şimşek'e başvurdu.

Doç. Dr. Şimşek, Ayçetin'e endoskopik tüp mide tedavisi önerdi. Harvard Üniversitesi'nde bu alanda uzmanlaşan Dr. Şimşek, ameliyat gerektirmeyen bu yöntemle Ayçetin'in kilo verebileceğini belirtti. 17 Eylül'de yapılan işlemde, Ayçetin'in midesine endoskopik olarak ulaşılıp, içinden dikişler atılarak mide küçültüldü. Ayçetin, işlemin ertesi günü işe geri döndü ve 10 gün içinde 6 kilo verdi.

'ENDOSKOPİK TÜP MİDE TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?'

Doç. Dr. Cem Şimşek, bu uygulamanın üniversite hastaneleri içinde ilk kez Hacettepe'de gerçekleştirildiğini vurguladı. Bu yöntemde ağız yoluyla endoskopi ile midenin içine girilerek, endoskopun ucundaki dikişlerle mide küçültülüyor. Yaklaşık 1 saat süren bu işlem, kalıcı kilo kaybı sağlayabiliyor ve hasta aynı gün içinde taburcu olabiliyor. Hastalar üçüncü günden itibaren işe dönebiliyor ve ikinci haftanın sonunda normal diyetlerine geçiş yapabiliyorlar.

'SAĞLIK TURİZMİNE KATKI BEKLENTİSİ'

Doç. Dr. Şimşek, endoskopik tüp mide tedavisinin obezite tedavisinde diyet ve egzersiz, ilaç tedavisi ve cerrahiye alternatif bir seçenek olduğunu söyledi. Bu yöntem, cerrahiye göre komplikasyon risklerinin daha düşük olması, hastaların daha çabuk iyileşmesi ve kalıcı kilo kaybı sağlaması nedeniyle tercih ediliyor.

'1 YILDA 20 KİLO VERMEYİ BEKLİYORUM'

Mine Ayçetin, işlemden sonra sağlığının çok iyi olduğunu ve hemen işine geri döndüğünü belirtti. Ayçetin, 10 günde 6 kilo verdiğini ve 1 yıl içinde toplam 20 kilo kadar kilo kaybı beklediğini söyledi.

Haber-Kamera: Kaan ULU-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Endoskopi Ameliyat Hastane Güncel Sağlık Yaşam

"
Benzer Videolar