Altın Portakal’da ünlüler geçidi! Kırmızı halıda ‘şıklık’ yarışı

Antalya'da bu yıl 61'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kapanış ve ödül töreni öncesinde kırmızı halıda şıklık yarışı yaşandı.

Geçen yıl "Kanun Hükmü" filmiyle başlayan tartışmaların ardından iptal edilmiş olan, Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali Antalya Altın Portakal Film Festivali, 61. kez Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Hikayemiz Birlikte" sloganıyla düzenlendi.

Cam Piramit'te düzenlenen kapanış ve ödül törenine katılmak üzere gelen sanatçılar, yönetmenler, oyuncular ve konuklar, kırmızı halıda yürüyerek törenin gerçekleştirileceği alana giriş yaptı. Yıldızlar geçidinin yaşandığı kırmızı halıda, davetliler bol bol fotoğraf çektirdi.

Tören öncesinde konuşan Mehmet Aslantuğ, festivalin sinemanın yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayan çok köklü bir festival olduğunu vurguladı. "Türkçenin, kültürel edebiyatın, şiirin, sinemasının, mimarinin, kentlerin hikayesinin taşındığı yeni nesillere aktarıldığı bir sektörde, gençliği bulmak ve geleceği görmek çok önemli" dedi.

Altın Portakal Film Festivali'nin kapanışındaki kırmızı halıda şıklık yarışı vardı. Festivalde sinemaseverlerle buluşan ve jüri karşısına çıkan filmlerin oyuncuları ve yönetmenleri, şıklıklarıyla göz kamaştırdı.

Kırmızı halıda, jüri başkanı ve üyeleri de büyük ilgi gördü. Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, güzel bir hafta geçirdiklerini ve beraber olmaktan, beraber karar vermekten ve sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Özpetek, "12 filmden 11'i ilk filmdi. Yeni yönetmenler göreceğiz artık" diyerek festivalin geleceğine dair umut dolu mesajlar verdi.

Benzer Videolar