Almanya, 28 bin kişiyi geri çevirdi | Dış Haberler

Almanya'da, 9 ayda kara sınırlarında yapılan kontrollerde ülkeye girmek isteyen 28 bin kişinin geri çevrildiği bildirildi.

Alman medyası, federal polisin yaptığı son kontrollerde 53.410 kişinin vize veya oturum izni olmadan ülkeye girmeye çalıştığını bildirdi.

Bu kişilerin yaklaşık yarısı, yani 28.000'i Almanya'dan geri gönderildi. Ayrıca, 1.088 kaçakçılık vakası tespit edildi ve 1.195 insan kaçakçısı gözaltına alındı.

Aynı dönemde 7.783 kişi hakkında tutuklama emri çıkarılmış ve bunlar yakalanmıştır. Ülkeden daha önce sınır dışı edilen 1.482 kişi ise Almanya'ya tekrar giriş yapmaya çalışırken yakalanmıştır.

En fazla geri gönderme işlemi İsviçre sınırında gerçekleştirilmiş olup, 9.113 kişi buradan geri çevrilmiştir. Bunu sırasıyla 7.862 kişi ile Polonya, 5.468 kişi ile Avusturya ve 2.350 kişi ile Fransa sınırları takip etmektedir.

GERİ ÇEVRİLENLER ARASINDA UKRAYNALI, SURİYELİ VE AFGANLAR VAR

Gerçekleşen geri göndermelerin büyük çoğunluğu Ukraynalı, Suriyeli ve Afgan vatandaşlarına uygulanmıştır. Almanya, Eylül 2015'ten bu yana Avusturya sınırında, Ekim 2023'ten bu yana ise Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında kontroller gerçekleştiriyor.

Kontroller, eylül ayında Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi diğer kara komşularını da kapsayacak şekilde genişletildi.

Havaalanları ve limanlardaki kontroller bu verilere dahil edilmemiştir. Federal polisin konuya ilişkin detaylı bir raporun 1 Kasım'da yayınlaması bekleniyor.

Benzer Videolar