Aliağa Limanında Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma Operasyonu: 33 Gözaltı, 23 Tutuklama

İzmir Aliağa Liman Başkanlığı'nda görevli memurlar ve gemi acentesi şirketleri çalışanları arasında rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarına dair bir soruşturma başlatıldı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma, limana gelen gemilerin geliş-gidiş saatlerindeki uyumsuzluklar, gemi personelinin yeterlilik belgelerinin eksikliği ve konteynır sayılarındaki tutarsızlıklar gibi konulara ilişkin cezai işlemlerin yerine getirilmemesini kapsıyor.

Soruşturma sonucunda, bu düzensizlikleri görmezden gelme karşılığında memurlar ile şirket çalışanları arasında para alışverişi yapıldığı tespit edildi. MASAK verileri, fiziki ve teknik takip çalışmaları ile kamera görüntüleri bu suçları kanıtlamak için kullanıldı.

Toplamda 61 şahıs hedef alındı ve 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunlardan 6'sı kamu görevlisiydi. 22 Ekim'de İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi ve tüm şüpheliler gözaltına alındı.

Gözaltı işlemleri sırasında şüphelilerin dijital materyallerine el konuldu ve yapılan sorgulamalar sonucunda bir şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınan toplam şüpheli sayısı 33'e ulaştı. Rüşvet suçuna konu meblağın yaklaşık 3.5 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.

Aliağa Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı. 9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 şüpheli de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Soruşturma Operasyon Politika 3-sayfa Ekonomi Aliağa Hukuk izmir

Benzer Videolar