Ali Haydar Öztürk Hayatını Kaybetti

Ünlü yazarlardan biri olan ve Aydın'da yaşayan 92 yaşındaki Ali Haydar Öztürk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Babıali'de yetişen Öztürk, Türk düşünce hayatına önemli katkılar sağlayan eserleriyle tanınıyordu.

Necip Fazıl Kısakürek'in yakın arkadaşı olan Öztürk, uzun yıllar Aydın'da yaşamıştı. Son zamanlarında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Durumu ağırlaşan Öztürk, entübe edilmiş ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Ölümü, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

1931 yılında Şanlıurfa'da doğan Öztürk, Şanlıurfa Lisesi ve Teknik Okul'dan mezun olmuştu. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra çeşitli firmalarda yöneticilik ve müşavirlik görevlerinde bulundu. Daha sonra İstanbul'a giderek Necip Fazıl Kısakürek'e katıldı ve "Büyük Doğu" dergisinin çıkmasına katkıda bulundu.

1968'den itibaren Türkiye'nin farklı şehirlerinde konferanslar veren Öztürk, 1997 yılında Aydın'a yerleşti. Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği ile Menderes Yüksek Öğretim ve Bilim Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan Öztürk, Mehmet Akif Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği ve Aydınlar Ocağı üyesiydi.

Adnan Menderes Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek Ali Haydar Öztürk Yerel Haberler Kültür Sanat Edebiyat Kültür Sanat Yerel Yaşam

Benzer Videolar