Alanya’da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Alanya'da, Ankara'daki TUSAŞ saldırısında şehit olanlar ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Emine Özmüftüoğlu Camii'nde gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı namazda, TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden 5 kişi ve Gazze'deki saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler anıldı. Alanya Dayanışma Platformu Başkanı Sait Durusoy, TUSAŞ saldırısına ilişkin olarak, "Bu saldırının Siyonizm'in uşakları tarafından yapıldığını bilmeyen var mı? 5 kardeşimiz şehit oldu, 22'si de yaralandı. Siyonizm'e karşı harekete geçmek için ses çıkarmak ve meydanları doldurmak için üzerimize binlerce ton bomba mı atılması gerekiyor?" şeklinde konuştu.

Durusoy, İsrail'in Filistin'e yönelik insanlık dışı saldırılarını kınayarak, "Bir yıldan uzun süredir Gazze'de devam eden soykırımda her gün yeni katliamlar işleniyor. Filistin ve Lübnan direnişi karşısında güçsüz kalan İsrail rejimi, içinde bulunduğu durumu siviller üzerinde çıkarıyor. En son Cibali bölgesinde 150'den fazla insanın şehit edilmesi bu vahşetin son örneğidir." dedi.

Uluslararası İlişkiler Savaş ve Çatışma Filistin Güvenlik İsrail Ankara Alanya Yerel Gazze TUSAŞ

Benzer Videolar