Aksaray’da Tur Otobüsü Devrildi: 6 Ölü, 34 Yaralı

Aksaray'da meydana gelen bir trafik kazasında tur otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 07:00 civarında Aksaray-Ankara kara yolunun 25. kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında gerçekleşti. Balıkesir'den Nevşehir'in Kapadokya bölgesine yolcu taşıyan 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarptı ve 90 metre sürüklenerek devrildi. Otobüste 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu olmak üzere toplam 44 kişi bulunuyordu. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için aynı hastanenin morguna kondu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da kaza yerine giderek incelemelerde bulundu. Kumbuzoğlu, "Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan tur otobüsümüz, ilimize 25 kilometre kala Acıpınar mevkiinde yolun sağ tarafına devrilerek kaza meydana gelmiştir. İlk tespitlere göre otobüste 41 yolcu, 1 rehber, 2 şoför bulunuyordu. Kaza sonucunda 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralı vatandaşlarımızın tedavisi için Aksaray Devlet Hastanesi'ne sevklerini gerçekleştirdik. Konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor. En titiz bir şekilde soruşturma sonucunda gerekli işlemleri yapacağız" dedi.

'OTOBÜS BENİ SOLLADI'

Kazaya tanık olan bir diğer sürücü Mehmet Tayiroğlu ise şöyle konuştu:

"Otobüs beni solladı. Solladıktan sonra sağa sola gitmeye başladı. O sırada şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Selektör yaptım, korna çaldım, benim aracımın hızı 80 kilometreye sabit olduğu için yanına yetişemedim. Bariyerlere çarptı, sürüklenerek devrildi."

Yolculardan Ramazan Durmuş da "Uyuyordum. Kemer de bağlıydı. Arabanın devrildiğini gördüm" dedi.

'3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kaza ile ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirterek, "Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" mesajını paylaştı.

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Aksaray'da tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, hafif yaralanan sürücü Nurhan Hazer (55), tedavisinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Güvenlik Nevşehir 3-sayfa Aksaray trafik Ankara Güncel Dünya Olay Kaza

"
Benzer Videolar