Aksaray’da Öğrenciler Ekmek Üreterek Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor

Aksaray'daki Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, okul bünyesinde kurulan ekmek fırını atölyesinde her gün 5 bin adet ekmek üretiyor. Öğrenciler tarafından üretilen ekmekler, okullar, pansiyonlar ve çorba evlerine dağıtılıyor.

Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullarımız Üretiyor' projesi kapsamında 2 yıl önce ekmek fırını atölyesi kurdu. Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, 6 öğretmen eşliğinde, günde 5 bin ekmek üretiyor. Öğrenciler dönüşümlü olarak çalışarak hem meslek öğreniyor hem de aylık 1.000 TL kazanç sağlıyor.

'ÖĞRENCİLERİMİZ NÖBETLEŞME USULÜYLE ÇALIŞIYOR'

Okul Müdür Yardımcısı Emrah Büyük, ekmek üretim atölyesini 2 yıl önce açtıklarını belirtti. Yaklaşık 10 okula, pansiyonlara ve Aksaray Belediyesi'nin çorba evlerine ekmek üretimi yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma'nın da ekmeğini ürettiklerini söyledi. Günlük ortalama 5 bin paketli roll ekmek üretimi gerçekleştirdiklerini ve isteğe göre döner ekmeği veya somun ekmeği de ürettiklerini belirtti. 6 alan öğretmenleri ve yaklaşık 200 öğrencileri olduğunu söyleyen Büyük, öğrencilerin ekmek üretim atölyesinde ekmeğin yapımını, kullanılan malzemeleri öğrendiğini, bütçelerine katkı sağladığını ve ekmek üretiminde aktif rol aldığını belirtti. Öğrencilerin nöbetleşe usulüyle çalıştığını ve bu sayede aylık ortalama 1.000 TL gelir elde ettiğini ifade etti.

'İLERİDE BİR FIRIN AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

10'uncu sınıf öğrencisi Ayşegül Talay, okuldan mezun olduktan sonra fırın açmayı planladığını söyledi. Ürettikleri ekmeklerin okulların pansiyonlarındaki öğrencilere gönderildiğini ve bu şekilde ek gelir elde ettiklerini belirtti. Hem harçlıklarını çıkardıklarını hem de okullarına devam ettiklerini söyledi. Okulda yaklaşık 600 öğrenci olduğunu ve ürettikleri ekmekleri okul arkadaşlarına ve öğretmenlerine tattırdıklarını söyledi. Mezuniyet sonrası ustalık belgesi ve diploma alarak kendi iş yerlerini açabileceklerini ve bu avantajı değerlendirmeyi düşündüğünü söyledi. Ayşegül Talay, aldığı belgelerle ileride bir fırın açmayı planladığını ifade etti.

Haber- Kamera Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Anadolu Lisesi Mehmet Yazıcı Aksaray Ekonomi Güncel Eğitim Yaşam Ekmek

"
Benzer Videolar