DOLAR 34,1844 0.13%
EURO 38,1866 -0.17%
ALTIN 2.931,53-0,05
BITCOIN 22350471.692%
İstanbul
24°

AÇIK

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ajax maçı sonrası Beşiktaş'ta kadro sıkıntısı!
4 okunma

Ajax maçı sonrası Beşiktaş'ta kadro sıkıntısı!

Sezona 8 resmi maçta 6 galibiyet, 2 beraberlikle başlayan Beşiktaş'ta, 4-0'lık Ajax mağlubiyeti, kadro derinliğinin sorgulanmaya başlamasına yol açtı

ABONE OL
Eylül 27, 2024 10:33
Ajax maçı sonrası Beşiktaş'ta kadro sıkıntısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz sezonun devre arasında iki, yaz transfer döneminde ise sekiz olmak üzere toplamda on yeni oyuncu kadroya dahil eden Beşiktaş’ta, yedek oyuncuların yetersizliği tartışılıyor.

Mert – Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Joao Mario (Semih) ve İmmobile’den oluşan ilk onbir, Beşiktaş’ın yükünü çekiyor. Ancak yoğun maç temposunda bu kadronun yetersiz kalacağı endişesi, her geçen gün daha da artıyor.

Lig ve Avrupa maçlarının arka arkaya gelmesi, Avrupa maçlarından sonra ligde deplasman maçlarının yoğunlaşması ve kupa maçlarının da devreye girmesiyle, rotasyonun önemi daha da belirginleşiyor. Yedek futbolcuların kapasitesi, bu yoğun tempoda önemli bir rol oynuyor.

Ajax maçında İmmobile ve Joao Mario’yu dinlendiren Van Bronckhorst’un Onana’yı oynatma kararı, maçın kaybedilmesinde en büyük etken olarak gösterildi. Bunun yanı sıra, büyük beklentilerle transfer edilen Ernest Muçi’nin bu sezon neredeyse hiç katkı sağlayamaması ve yedek kulübesine mahkum olması, kulübe oyuncularının takıma katkısını en aza indirdi. İmmobile’nin yedek hücum gücü olarak düşünülen Semih ve Mustafa Hekimoğlu’nun tecrübesizliği ve diğer yedek oyuncuların daha çok defansif özellikleri, parlak geçen transfer dönemindeki eksiklikleri gözler önüne serdi.

Dün akşam oynanan maç sırasında ve sonrasında ortaya çıkan genel kanı, Beşiktaş’ın yalnızca ilk onbir oyuncusuyla yarışabileceği yönündeydi. Yedek kadronun skor üretme, maç kazanma veya maçın seyrini değiştirme gibi temel futbol becerilerinde yetersiz kalacağı, en çok dile getirilen eleştiriydi.

Yönetimin, yedek futbolcuların daha hazır hale getirilmesinin önemini teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst ile görüşmesi ve Hollandalı teknik adamın da bu yönde çalışmalar yapması, önümüzdeki dönemde en çok beklenen gelişme olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.