Ajax-Beşiktaş maçının en yüksek oranları Misli'de!

Süper Lig’de yoluna namağlup devam eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında Ajax’a konuk oluyor. Karşılaşmanın heyecanı “Türkiye’nin En Yüksek...

Süper Lig'de evinde Eyüpspor'u 2-1 mağlup ederek namağlup unvanını koruyan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Ajax ile karşılaşacak. Hedefi Avrupa'da da yoluna kayıpsız devam etmek olan Siyah-Beyazlılar, yeni formattaki ilk maçına çıkacak. 26 Eylül Perşembe günü saat 22:00'da Johan Cruyff Arena'da oynanacak karşılaşmanın heyecanı, "Türkiye'nin En Yüksek Oranları" ile Misli'de yaşanacak.

Yeni formatta ilk heyecan

Bu sezon Avrupa kupalarında hayata geçirilen yeni formatla UEFA Avrupa Ligi de lig formatında oynanacak. 36 takımın yer aldığı Lig Aşaması'nda her takım, 4'ü iç sahada, 4'ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 maç oynayacak. Takımlar, bu 8 maçı farklı rakiplerle oynayacak, yani evinde oynadığı rakibi ile deplasmanda tekrar karşılaşma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi, Lig Aşaması'nda Ajax (D), Eintracht Frankfurt, Lyon (D), Malmö, Maccabi Tel Aviv, Bodo/Glimt (D), Athletic Bilbao ve Twente (D) ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, Avrupa'da 245. kez sahne alacak

Avrupa kupalarında çıktığı 244 müsabakada 92 galibiyet, 49 beraberlik ve 103 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 328 kez fileleri havalandırırken kalesinde 369 gol gördü. Siyah-Beyazlıların Avrupa'daki en büyük başarısı çeyrek finale ulaşmak oldu. Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek final oynadı. İlk çeyrek final deneyimini 1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yaşadı. 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası'nda ve 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde de son 8 takım arasında yer aldı.

Ajax'a karşı zorlu bir geçmiş

Beşiktaş, Hollanda ekipleriyle Avrupa kupalarında 11. kez karşılaşacak. Daha önce Ajax'ın yanı sıra PSV Eindhoven ve Feyenoord ile de mücadele etmişti. Ajax ile 6 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, bu maçların hiçbirinde galibiyet elde edemedi. Tüm karşılaşmaları kaybetti. İlk karşılaşma 1966-67 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda gerçekleşti. Beşiktaş, deplasmanda 2-0 ve İstanbul'daki rövanşta 2-1 yenildi. Daha sonra 1993-94 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda Ajax ile tekrar eşleşti. Beşiktaş, 2. tur ilk maçında deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve evindeki mücadeleyi de 4-0 kaybetti. Son karşılaşma ise 2021-22 Şampiyonlar Ligi sezonunda gerçekleşti. Beşiktaş, deplasmanda 2-0 yenildi ve evinde 2-1 kaybetti.

Dikkat çeken istatistikler

Ajax, Türk takımlarıyla oynadığı 12 maçta 25 gol atarken, kalesinde sadece 4 gol gördü.

Beşiktaş bu sezon çıktığı 8 resmi maçı da kaybetmedi.

Ajax'ın oynadığı son 5 maçın 4'ü 2.5 üst bitti.

Beşiktaş'ın oynadığı son 6 maçın 5'inde karşılıklı goller atıldı.

Misli'den yeni üyelere 100 TL!

Misli'ye yeni üye olan herkes toplamda 100 TL kazanma şansı yakalıyor. Siz de Misli'ye üye olun, kampanyaya katılın ve toplamda 100 TL kazanma fırsatını yakalayın. Türkiye'nin En Yüksek Oranları'nın yer aldığı Misli'de Ajax - Beşiktaş karşılaşmasının heyecanını daha fazla yaşayın!

Benzer Videolar