Aile Hekimleri, Büyük Ankara Mitingi ile Sorunlarına Dikkat Çekti

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Ankara'da büyük bir miting düzenledi.

Mitingin amacı, "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" tasarısına karşı protesto etmekti. Farklı illerden gelen aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları, Anıt Park'ta bir araya geldi.

AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, konuşmasında iş yüklerinin sürekli arttığını vurguladı. "Hem hastalarımızın hem de sistemin zorluklarıyla boğuşurken, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyoruz. Bu şiddet yalnızca bize değil, sağlık sisteminin tamamına zarar veriyor. Artık sesimizi daha güçlü duyurmanın zamanı geldi," dedi.

Nehir, aile hekimlerinin insanca yaşayabilecekleri güvenli bir çalışma ortamı istediklerini belirtti. "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği tasarısından vazgeçin ve burada toplanan binlerce kişinin sesine kulak verin. Aksi takdirde, bugün başlattığımız bu hareket hız kesmeden devam edecektir," diye konuştu.

Mitingde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP ile İYİ Parti'den doktor kökenli milletvekilleri de konuşma yaptı. Mitingin sonunda, hekimlerin omuzunda sahneye getirilen ve siyah branda ile kaplı bir boş tabut sahneye bırakıldı.

Kaynak: AA / Ömer Olcay - Güncel

Yağmur Nehir Politika Sağlık Güncel ankara

Benzer Videolar