AFAD, Erzurum’da 1241 Kişiye Arama Kurtarma Eğitimi Verdi

Erzurum'da, AFAD Başkanlığı'nın '100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi' kapsamında 1241 kişiye arama kurtarma eğitimi verildi. Eğitim programı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları çerçevesinde, 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefiyle düzenlendi.

Eğitimler, Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi ve kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve derneklerden gelen ekiplere yönelikti. 6 günlük yoğun eğitim süresince, katılımcılar AFAD uzmanları tarafından çeşitli konularda bilgilendirildi. Bu konular arasında ekip oluşumu, organizasyon, lojistik, güvenlik, olay yeri yönetimi, olay yerinde davranış prensipleri, raporlama, tahliye türleri, tahkimat uygulamaları, yapı bilgisi ve kurtarma makinelerinin kullanımı yer aldı.

ENKAZ ALANINDA UYGULAMA

Teorik eğitimlerin ardından, kursiyerler AFAD kampüsündeki enkaz alanında uygulamalı eğitimlere katıldılar. Deneyimli eğitmenlerin gözetiminde, enkazda arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdiler. 6 günlük eğitimler sonunda, katılımcılar yazılı bir sınavdan geçerek sertifikalarını aldılar.

AFAD Eğitim Uzmanı Yasemin Gök, "AFAD olarak geniş bir eğitim yelpazesi sunuyoruz. Depremde arama kurtarma eğitimlerimiz 6 gün sürüyor. 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme projesi kapsamında, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve derneklere görevler veriliyor. 2024 yılında 1241 kişiye depremde arama kurtarma eğitimi verdik ve 100 bin kişilik arama kurtarma ekibine olabildiğince fazla görevli yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivil Toplum Acil Durum Kurtarma Güvenlik Erzurum Eğitim Sağlık Güncel Kamu AFAD

"
Benzer Videolar