Adıyaman’daki Tarihi Kilise için Restorasyon Çalışmaları Başladı

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini hala hisseden Adıyaman'da, tarihi Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'nin yeniden hayat bulması için restorasyon çalışmaları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün üstlendiği restorasyon çalışmaları, deprem sonrası kiliseyi lazerle detaylı bir şekilde belgelemekle başladı. Kilisenin güvenliği sağlanarak çelik malzemelerle askıya alınması ve üst betonarme örtüsünün kaldırılmasıyla rölöve çalışmaları gerçekleştirildi.

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Mor Grigoriyos Melki Ürek, depremlerde ağır hasar gören kilisenin restorasyonunun öneminden bahsetti.

Restorasyon kapsamında kilise duvarlarının sökümüne başlandı. Numaralandırılmış taşların özenle yerlerinden çıkarılarak kilise, bir mozaik gibi söküldü. Ürek, "Hedefimiz, tüm söküm ve onarım işlemlerinin ardından aynı model ve aynı ihtişamla kilisenin yeniden inşa edilmesi. Bu süreçte Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yerel Haberler Kültür Sanat Güncel Deprem Turizm Kültür Sanat

Benzer Videolar