Adana’da ISIF’24 Uluslararası Buluş Fuarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Adana'da düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF'24), ödüller TEKNOFEST'te sahiplerini buldu. Bu fuar, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenleniyor.

ISIF'24'e 16 ülkeden katılım oldu. Fuar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve TEKNOFEST'in yanı sıra Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ile iş birliği içinde gerçekleştirildi. 354 buluş arasından 298'i yerli, 56'sı yabancı olmak üzere ödül almaya hak kazananlar jüri tarafından belirlendi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, TÜRKPATENT Başkanı Muhammed Zeki Durak, rektörler ve davetliler katıldı.

FUAR, DÜNYA ÇAPINDA BİNLERCE TEKNOLOJİYİ BİR ARAYA GETİRDİ

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Gönüllü, ISIF'24'ün 5 yıldır TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirildiğini ve 8 yılda 62 ülkeden 4 binin üzerinde teknolojiyi bir araya getirdiğini belirtti. Gönüllü, ödül alan katılımcıları kutlayarak, ISIF'24'ün sadece buluşların sergilendiği bir yerden öte, nitelikli fikir üretiminin öne çıktığı, interaktif bir organizasyon olduğunu vurguladı.

'YERLİ TASARIM BAŞVURULARINDA DÜNYA'DA İKİNCİ SIRADAYIZ'

TÜRKPATENT Başkanı Durak, Dünya Fikri Mülkiyet Raporu'na göre Türkiye'nin yerli patent başvurularında dünyada 17. sırada olduğunu, yerli marka başvurularında ise dünyada 4. ve Avrupa'da ilk sırada yer aldığını belirtti. Durak, Cumhuriyet tarihinde ilk defa yerli tasarım başvurularında dünyada ikinci sıraya yükseldiklerini ifade ederek, bu rakamların Türkiye'nin büyük bir başarıya imza attığını gösterdiğini söyledi. TÜRKPATENT, WIPO ve IFIA tarafından verilen en iyi yabancı, yerli ve akademik buluş ödülleri sahiplerine teslim edildi. Gönüllü ve Durak, ödül alan katılımcıları kutladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Teknoloji Ekonomi Türkiye Eğitim Güncel Adana

"
Benzer Videolar