Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Adana Tanıtım Günleri’, şehrin eşsiz mutfak kültürünü başkente taşıdı. Etkinliğin en dikkat çekici anı ise 106 metrelik devasa bir Adana kebabının dağıtımı oldu.
Ziyaretçiler, Adana kebabı, şırdan, mumbar, cezerye ve şalgam gibi yöresel lezzetleri tadarak Adana’nın zengin gastronomi kültürünü deneyimleme fırsatı buldu. Stantlarda sunulan tüm ürünlerin Adana’daki fiyatlarla aynı olduğunu belirten organizatör Cem Özçelik, Adana’dan gelen ustalarla birlikte kebapçıdan tatlıcıya kadar şehrin çeşitli lezzetlerini Ankara halkıyla buluşturduklarını vurguladı.
Özçelik, “Adana’dan kebapçımız, şırdancımız, halka tatlıcımız, şalgamcımız ve cezeryecimizle birlikte, Kültür Bakanlığı onaylı el sanatkarlarımız ve kadın kooperatif birliğimizle, tam anlamıyla Adana’yı Ankara’ya taşıdık. Fiyatlarımız Adana ile birebir aynı; örneğin, Adana’da 250 lira olan kebabımız burada da aynı fiyata satılıyor” dedi.
Etkinlikte meyan şerbeti de öne çıkan ürünler arasındaydı. Adnan Karakurt, meyan şerbetinin doğal bir antibiyotik olduğunu ve birçok faydası bulunduğunu belirterek, “Her derde deva, doğal bir antibiyotiktir. Hiçbir katkı maddesi içermez. Ramazan aylarında susuzluğu giderir, vücut direncini artırır” şeklinde konuştu.
Adana kebabının yapımında kullanılan malzemeleri ve özel yöntemleri anlatan Fatih usta ise, “24-25 kiloluk kuzulardan elde ettiğimiz el kıyması ve kuyruk yağı kullanıyoruz. Kaburga kısmını elde çekerek daha lezzetli bir kebap elde ediyoruz. İçinde sadece kuyruk yağı, tuz, kapya biber ve pul biber var” dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ OĞULCAN ARSLAN – Kültür Sanat Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Ankara Kültür Yaşam Adana
GENEL
12 dakika önceGÜNDEM
59 dakika önceGÜNDEM
60 dakika önceGÜNDEM
60 dakika önceGÜNDEM
29 Kasım 2024GENEL
1 saat önceGENEL
1 saat önce