Adalet Bakanı Tunç, Macaristan Adalet Bakanı Tuzson ile görüştü Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı ve bu saldırının Türkiye'nin terörle mücadele kararlılığını sarsmayacağını, aksine güçlendireceğini belirtti. Tunç, bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Bakan Tunç, Budapeşte'de Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson ile bir araya geldi ve Türkiye-Macaristan Adalet Bakanlıkları Arasında İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptı'nı imzaladı. Taraflar, hukuki ve adli işbirliğini güçlendirmek için karşılıklı işbirliği yapmayı taahhüt etti.

TUSAŞ'ın savunma sanayisinde önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayan Tunç, bu saldırının ülkenin savunma sanayisinin hedef alındığını gösterdiğini söyledi. Saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını belirten Tunç, terör örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

Görüşmede iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin her alanda devam ettiğini söyleyen Tunç, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine yönelik kararlılığını yineledi. Tunç, Avrupa Birliğinin Türkiye'ye karşı önyargılı davrandığını ve bu durumun Türkiye'ye haksızlık olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, "Türkiye ve Macaristan'ın adalet sistemleri arasındaki işbirliğinin güçlenmesi, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirecektir" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin Avrupa için bir kazanç olacağını ve bu süreçte Macaristan'ın desteklerinden dolayı minnettar olduğunu ifade etti.

Uluslararası İlişkiler Kahramankazan Yılmaz Tunç Macaristan Politika Güvenlik ankara Güncel Terör TUSAŞ Hukuk

Benzer Videolar