Acılı baba hastane kapısında isyan etti: Bebeğim burada vefat etti

Ülke gündemini sarsan "Yenidoğan Çetesi" skandalı yeni boyutlara ulaşmaya devam ediyor. Soruşturmada, çete üyelerinin en az 10 bebeğin ölümünden sorumlu tutulduğu belirtiliyor. Ancak geçmişe dönük incelemeler, ölü sayısının daha yüksek olabileceğini ortaya koyuyor.

Ruhsatı iptal edilen Reyap Hastanesi'nde, iddianamede belirtilen şekilde, hastalar ve bebekler kamu hastanelerine yönlendirilmişti. 2021 yılında, bebeği solunum yetmezliği nedeniyle Reyap Hastanesi'ne sevk edilen baba Cemil Imrak, tedavi süreci boyunca yaşadığı dehşet verici olayları anlattı. Bebeğinin kalp muayenesi için kendisinden elden 5 bin TL talep edildiğini söyleyen Imrak, bebeğini başka bir hastaneye taşımak istediğinde, "bebeğiniz yolda ölebilir" diyerek engellendiğini iddia etti.

"BİZİ REYAP HASTANESİNE YÖNLENDİRDİLER"

Basın mensuplarına konuşan Imrak, "Başka bir hastane bizi Reyap Hastanesi'ne yönlendirdi. Bebek 2-3 gün kaldı. 3. gün, Fırat Sarı 'bebeğin durumu iyi' dedi. 4. gün kötüye gitti. Bizi çağırdılar ve 'kaybedebiliriz ama hayata da tutunabilir' dediler" diye konuştu.

"BURADAN GÖTÜRÜRSENİZ YOLDA KAYBEDEBİLİRİZ"

5 bin TL'lik taleple karşı karşıya kalan Imrak, "Kalp doktoru gelip kontrol edecek dediler. Parayı verdik. Doktor, 'kalpte sorun yok ama kan damarlarda gezmiyor' dedi. Damarların tıkalı olduğunu söylediler. Başka hastaneye götürmek istediğimi söyleyince, 'biz elimizden geleni yapıyoruz. Buradan götürürseniz yolda da kaybedebiliriz' dediler. Bebek ölür korkusunu verdiler bize" dedi.

"BEBEĞİM BURADA VEFAT ETTİ"

Bebeğini kaybeden Imrak, "Bebek 4-5 gün sonra vefat etti. Bizi aradılar ve 'bebeğiniz vefat etti başınız sağ olsun' dediler. Bebek solunum zorluğu çektiği için kuvözde kalacaktı. Bebek burada öldü. Hakkımı helal etmiyorum. Sonuna kadar hakkımı savunacağım" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Rabia Dalkılıç - 3.Sayfa

Esenyurt Hastane 3-sayfa Sağlık Toplum Hukuk Bebek Baba

"
Benzer Videolar