ABD’yi alarma geçiren zehir bulutu! Anayollar ve kamu binaları kapatıldı, 17 bin kişi için tahliye emri verildi

ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan bir kimyasal fabrikasında çıkan yangın, çevredeki insanları endişelendirdi. Yetkililer, fabrikadan yükselen renkli dumanların insan sağlığına zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulundu ve bölgede tahliye işlemlerine başladı.

Georgia Ulaştırma Bakanlığı, X platformunda yaptığı açıklamada, fabrikaya yakın olan eyaletlerarası yolların tamamen kapatıldığını duyurdu. Trafik yoğunluğunun artması nedeniyle araçlar geri geri gitmek zorunda kaldı ve trafikte tıkanıklıklar yaşandı.

FİSKİYE BAŞLIĞI ARIZASI YANĞINA NEDEN OLDU

Rockdale İlçesi İtfaiye Şefi Marian McDaniel, yangının Conyers BioLab kimya şirketine ait bir tesiste Pazar günü sabah saat 5 civarında meydana geldiğini açıkladı. McDaniel, bir fıskiye başlığının arızalanması sonucu su ile şiddetli bir tepkimeye giren kimyasalların infilak ettiğini belirtti. McDaniel, tesiste çalışanların hala olduğunu ancak herhangi bir yaralanmanın olmadığını ifade etti.

"DUMAN İÇİNDE KİMYASALLAR VAR"

Yerel kaynaklara göre, fabrikadan yükselen kimyasal bulut 50 kilometre uzaklıktan bile görülebiliyordu. McDaniel, "Zehirli bulutu oluşturan kimyasalı binadan çıkarıp kontrollü bir şekilde yanmasını sağladığımızda, daha güvenli bir durumda olacağız" dedi. McDaniel, duman içinde hangi kimyasalların bulunduğundan emin olmadığını söyledi.

Conyers BioLab'ın bir temsilcisi, basına yaptığı açıklamada, "Conyers şirketi olarak, Georgia'daki tesisimizde meydana gelen olaya aktif olarak müdahale ediyoruz" dedi. Temsilci, "Çalışanlarımızdan yaralanan olmadığı bildirildi. Ekibimiz olay yerinde, durumu değerlendirmek ve kontrol altına almak için ilk müdahale ekipleri ve yerel yetkililerle birlikte çalışıyor." şeklinde ekledi.

17 BİN KİŞİ İÇİN TAHLİYE EMRİ VERİLDİ

Rockdale ilçesinin kuzey kesiminde, fabrikanın kuzeyindeki insanlara tahliye emri verildi. Tahliye emrine uyması mümkün olmayan kişilere, pencerelerini ve kapılarını kapatarak evlerine sığınmaları önerildi. Bölgedeki polis departmanı sözcüsü Christine Nesbitt, 17 bin kişi için tahliye emri verildiğini ancak kaç kişinin emre uyduğunu bilmediğini söyledi. Bölgede, hastane ve karakollar hariç tüm kamu binaları kapatıldı.

ABD'yi alarma geçiren zehir bulutu! Anayollar ve kamu binaları kapatıldı, 17 bin kişi için tahliye emri verildi
Benzer Videolar