AB’den Elon Musk’a kötü haber: Tüm şirketlerine ceza yağacak

AB, X'in platformunu Avrupa Birliği yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırmayı planlıyor. AB, cezanın miktarını hesaplamak için Elon Musk'ın tüm şirketlerinin toplam gelirini göz önünde bulunduracak.

AB'nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA), sosyal medya platformlarını yayınladıkları içeriklerden sorumlu tutuyor. Yasa, platformların yasa dışı içerik ve yanlış bilgilendirmeyi engellemek için önlemler almasını talep ediyor. Bu önlemlerin alınmaması durumunda, platformun yıllık küresel gelirinin %6'sına kadar para cezası uygulanabilir.

AB, X'in risk yönetimi, içerik denetimi, karanlık modeller, reklam şeffaflığı ve araştırmacılar için veri erişimi gibi alanlarda Birlik kurallarını ihlal edip etmediğini araştırıyor.

Diğer Şirketler de Hesaba Katılacak

AB Komisyonu, ceza uygulanması durumunda, X'in gelirinin yanı sıra, Musk'ın sahip olduğu SpaceX, Neuralink, xAI ve Boring Company gibi diğer şirketlerin gelirlerini de hesaba katmayı planlıyor.

Tesla'nın geliri, halka açık bir şirket olması ve Musk tarafından tamamen kontrol edilmemesi nedeniyle bu hesaplamaya dahil edilmeyecek.

X sosyal medya platformunda engelleme özelliği değişiyor: Artık paylaşımlar görünecek Trump'ın mitinginde sürpriz isim: Elon Musk da katıldı Elon Musk robotaksi, robovan ve Optimus'u tanıttı: Direksiyon da yok gaz pedalı da Elon Musk açıkladı: Starlink bir ülkede daha aktif edildi
Benzer Videolar