ABD'de kıran kırana seçim! Son anketler ne diyor? | Dış Haberler

ABD'de milyonlarca vatandaş, 5 Kasım günü ülkeyi 4 yıl yönetecek ismi seçmek için sandık başına gidecek. Tüm dünyanın dikkatle izleyeceği seçimde, ABD ilk kadın başkanını mı seçecek, yoksa ikinci bir Donald Trump dönemine evet mi diyecek? Son anketlerde durum ne?

5 Kasım'da Amerika Birleşik Devletleri, 4 yıllık başkanlık koltuğunun sahibi olacak ismi belirlemek için sandık başına gidiyor. Dünyanın dikkatle izlediği bu seçimde, eski ABD Başkanı Donald Trump (Cumhuriyetçi) ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris (Demokrat) yarışıyor.

Seçmenler aynı zamanda Kongre üyelerini de seçecek ve böylece yasama organının yapısı şekillenecek. Bu, ABD'nin geleceği için son derece önemli bir seçim.

Trump ve Harris, 10 Eylül'de gerçekleşen tek bir televizyon tartışmasında karşı karşıya geldi. Tartışmadan önce Trump anketlerde önde görünürken, tartışmanın ardından Harris'in popülaritesi artmış gibi gözüküyor.

Ancak son günlerde Harris'in popülaritesi de azaldı ve yarışın son derece yakın olduğunu gösteren anket sonuçları ortaya çıktı.

İşte bazı son anket sonuçları:

Bu sonuçlar, seçimin son derece yakın olduğunu gösteriyor. Her iki aday da seçimin sonucunu etkilemek için son günlerde yoğun bir şekilde çalışıyor.

Benzer Videolar