ABD Savunma Bakanı Austin'den İsrail'e "UNIFIL" uyarısı | Dış Haberler

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'a, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) bağlı unsurların güvenliğinden emin olmaları çağrısında bulundu. ABD Başkanı Joe Biden da İsrail'in, BM Barış Gücü'ne bağlı unsurları hedef almaması gerektiğini belirtti

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından X hesabından bir açıklama yayınladı.

Austin, açıklamasında UNIFIL güçlerinin güvenliğini sağlama konusunda İsrail'i teşvik ettiğini ve askeri operasyonlardan diplomatik bir sürece geçiş çabalarını koordine etmek için görüştüklerini belirtti.

İsrail'in güvenliğine olan taahhütlerinin kesin olduğunu vurgulayan Austin, Mavi Hat'ta diplomatik bir çözüm bulunması için desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

Austin ayrıca Gallant ile Gazze'deki acil durumu ele aldıklarını ve bu konuda neler yapılabileceğini görüştüklerini söyledi.

BIDEN'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, kasırgaların yol açtığı yıkımlarla mücadeleye yönelik yapılan brifingde gündeme dair soruları yanıtladı.

Biden, İsrail'in BM barış gücü unsurlarına saldırılarını durdurmasını isteyip istemediği sorusuna, "Kesinlikle, elbette." şeklinde cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

UNIFIL, önceki gün İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

Bugün ise İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, ayrıca bir UNIFIL gözlem kulesini "Merkava tankı" ile vurmuştu. Saldırılarda 2 askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

Bir Beyaz Saray yetkilisi AA'ya yaptığı açıklamada, UNIFIL askerlerinin hedef alınmasından derin endişe duyduklarını ifade etmiş ve bu konuda İsrail tarafıyla görüştüklerini belirtmişti.

Benzer Videolar