ABD, otomobillerde Çin teknolojisini yasaklayacak

İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırısı, gerilimi artırarak ülkelerin siber güvenlik endişelerini zirveye taşıdı. Bu gelişmeler, akıllı cihazların potansiyel kötüye kullanımları konusunda yeni endişelere yol açarken ABD, siber güvenlik risklerini azaltmak için önlemler almaya başladı.

YOLDAKİ TEHLİKE: OTONOM ARAÇLARDAKİ RİSKLER

ABD, otonom sürüş teknolojilerinin düşmanlar tarafından manipüle edilerek araçların uzaktan kontrol edilmesi riskine karşı alarm vermiş durumda. Amerikan yetkilileri, araç yazılımlarında yer alan potansiyel güvenlik açıklarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Bu tehditlerin bir sonucu olarak ABD yönetimi, otomobillerdeki Çin menşeli teknolojilerin yasaklanması üzerinde çalışıyor.

ÇİN'DEN TEPKİ: HAKSIZ HEDEF ALMA ELEŞTİRİSİ

Çin hükümeti, ABD'nin Çinli firmaları haksız yere hedef aldığını ve bu yaptırımların piyasa prensiplerine aykırı olduğunu savunuyor. Çinli yetkililer, ABD'den Çinli işletmelere yönelik adil ve ayrımcı olmayan bir iş ortamı yaratmasını talep ediyor.

YASAĞIN ETKİSİ: 2027'DE UYGULANACAK OLAN YASAKLAR

ABD'nin siber güvenlik endişelerini gidermek amacıyla, 2027'de yürürlüğe girecek olan yazılım yasakları, sektör ve tedarik zincirlerini derinden etkileyecek. Bu önlemlere ek olarak Beyaz Saray, Çin yapımı kargo vinçlerinin ithalatını da siber güvenlik riskleri nedeniyle yasakladı.

Haberler.com / Abdurrahman Yazıcı - Otomobil

Washington Teknoloji Otomobil Ekonomi Yazılım Finans Rusya

Benzer Videolar