ABD istihbaratının İsrail’in İran’a saldırı hazırlıklarını sızdırdığı tartışması sürüyor | Dış Haberler

İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin Tahran ile bağlantılı bir Telegram hesabına sızdırıldığı iddialarının yankıları sürüyor.

İran'la bağlantılı bir Telegram hesabında paylaşılan bilgilere göre, ABD istihbaratından bir kaynağın sağladığı, 15-16 Ekim tarihli, son derece hassas ve gizli bir Ulusal Jeo-uzamsal-İstihbarat Ajansı belgesi, İsrail'in İran'a kapsamlı bir saldırı için hazırlık yaptığını ortaya koyuyor.

Bu iddialı sızıntı, tartışmalara yol açarken, belgelerde İsrail Hava Kuvvetleri'nin üslerinde son dönemde gerçekleştirilen ve İran'a yönelik saldırılar için planlanan operasyonlara dair ayrıntılı bilgiler ve mühimmat ikmali gibi stratejiler yer aldığı belirtiliyor.

Belgeler, İsrail ordusunun bu hafta İran'a saldırı hazırlıkları kapsamında savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikatlar gerçekleştirdiğini de ortaya koyuyor.

The Jerusalem Post Gazetesi'ne konuşan isimsiz bir İsrailli yetkili, "İsrail savunma teşkilatı sızıntının farkında ve bunu çok ciddiye alıyor." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, CNN'in haberine göre, Amerikalı yetkililer olayı "son derece ciddi" olarak nitelendirirken, sızıntının İsrail'in planlarını etkilemeyeceği düşüncesinde.

ABD eski Savunma Bakan Yardımcısı ve emekli CIA görevlisi Mick Mulroy ise bu sızıntı iddialarının ABD ile İsrail arasındaki güven ilişkilerinde gelecekte sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Benzer Videolar