ABD Başkan adayı Kamala Harris'in kampanyasının aldığı bağış 1 milyar doları aştı | Dış Haberler

Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan adayı Kamala Harris'in Başkanlık kampanyasının topladığı bağışlar 1 milyar doları aştı. Bu bağış miktarı, Harris'in 5 Kasım Başkanlık Seçimleri öncesindeki son düzlüğe girerken irili ufaklı bağışçılar arasındaki heyecanı sürdürmeyi başardığını gösteriyor. Başkanlık seçim sürecinde toplanan bağışların miktarı ve bağışçı sayısı, seçim sonuçlarına ilişkin fikir vermesi bakımından yakından takip ediliyor.

Başkan Biden'ın beklenmedik bir şekilde yarıştan çekilmesinin ardından, Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak Kamala Harris, seçime sadece üç hafta kala 1 milyar doları aşan bir bağış topladı.

Biden'ın yarıştan çekilmesinin ardından geçen ilk 24 saatte Harris, 81 milyon dolarlık bir bağış topladı. Bu rakam, 22 Temmuz'un sonuna kadar 100 milyon doların üzerine çıktı. Biden'ın kampanyasına ait 96 milyon dolar da Harris'in kampanyasına transfer edildi.

Harris, Ağustos ayı sonunda 309 milyon dolar toplamış olan Trump'a kıyasla büyük bir finansal üstünlük sağladı. Ancak dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Trump'ın en büyük destekçilerinden biri.

Geçtiğimiz hafta Musk, şirket çalışanlarının bağış dağılımını eleştirerek, 12 Amerikan şirketinin çalışanlarının hangi adaya bağış yaptığını gösteren bir grafik paylaştı ve Netflix çalışanlarının yüzde 100'ünün Harris'e bağış yapmasına tepki gösterdi.

Dört yıl önce bugün, Biden ve Trump'ın topladıkları bağışlar açıklanmıştı. Biden 708 milyon dolar toplamıştı, Trump ise 595 milyon dolarla geride kalmıştı.

Kamuoyu yoklamaları, seçimin kaderini belirleyecek salıncak eyaletlerde Harris ve Trump arasında çok yakın bir yarış olduğunu gösteriyor. Kararsız seçmenlerin önemli bir kısmı, son dört haftada yaşanan olayları gözlemleyerek kararlarını vermeye hazırlanıyor.

Benzer Videolar