AB Yüksek Temsilcisi Borrell: "Ukrayna'yı desteklemezsek savaş 15 günde biter ancak Putin hedefine ulaşır" | Dış Haberler

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'da süren savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Borrell, Batı ülkelerinin Kiev'e desteği olmadığı takdirde Ukrayna'daki savaşın 15 gün içinde sona ereceğini, ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hedeflerine ulaşmış olacağını söyledi.

Ukrayna'daki savaşın geleceği, Batı ülkelerinin Kiev'e sağlayacağı desteğe bağlı olarak büyük bir belirsizlik içinde. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İspanyol "20minutos" haber sitesine verdiği bir röportajda, Batı desteğinin kesilmesi halinde savaşın 15 gün içinde sona ereceğini ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hedeflerine ulaşmış olacağını belirtti.

Borrell, Ukraynalılar ve savaşın sona ermesini isteyen birçok insanın olduğunu kabul etse de, asıl önemli olanın savaşın nasıl biteceği olduğuna dikkat çekti. "Eğer Ukrayna'yı desteklemeyi bırakırsak savaş 15 gün içinde biter. Ancak Putin hedeflerine ulaşmış olur." diyen Borrell, böyle bir sonucun hem Ukrayna hem de Avrupa'nın güvenliği için büyük riskler taşıdığını vurguladı.

Borrell, gelecekte yapılacak müzakerelerin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, bunun için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti. 5 yıllık AB Yüksek Temsilcisi görev süresi hakkında da değerlendirmeler yapan Borrell, insanlığın sorunlarını çözmenin zorluğunun ve insanların aptallığı karşısında gösterilen çabaların kendisine "muazzam bir tevazu dersi" verdiğini söyledi. "Çalışmalarım adanmışlık, harcanan saatler ve çaba açısından değerlendirilse yüksek bir not alır. Ancak sonuçlara göre değerlendirmek gerekirse, sonuçlar benim arzu ettiğim gibi olmadı." diye ekledi.

Benzer Videolar