95 Yaşındaki Dursun Yıldız, Türkiye’nin En Yaşlı Şemsiye Tamircisi

Samsun'un Bedesten Çarşısı'nda 70 yıldan uzun bir süredir esnaflık yapan 95 yaşındaki Dursun Yıldız, Türkiye'nin en yaşlı şemsiye tamircisi unvanını taşıyor. Samsun'un tek şemsiye tamircisi olan Dursun Yıldız, ilerleyen yaşına rağmen gözlük kullanmıyor ve büyük bir heyecanla mesleğini icra ediyor.

4 çocuk babası olan Dursun Yıldız, mesleğin son temsilcisi olarak şemsiye tamirciliğinin zorluklarına rağmen, sağlığı yerinde olmasına rağmen günde ortalama 5 şemsiye tamir ediyor. Vatandaşlar, şemsiyelerini tamir ettirebilmek için Dursun Yıldız'ın dükkanında uzun kuyruklar oluşturuyor.

"Tamir işini bırakmam yakın"

Dursun Yıldız, gençlerin iş beğenmediğini ve kolay para kazanma sevdasında olduklarını belirterek, "İşler arttı. Samsun ayağa kalktı buraya geldi. Benden başka şemsiye tamir eden yok. Şemsiye tamir etmek çok zor. Kolay olsa herkes yapardı. Bazı şemsiyeleri tamir etmek yarım saat sürüyor, bazı şemsiyeler ise 2 saatte zor tamir ediliyor. Şu anda günde en fazla 5 şemsiye tamir edebiliyorum. Gençler iş beğenmiyorlar. İşler zor geliyor. Kolay para kanmak varken, bu işlerle uğraşmıyorlar. Bu yaşıma kadar hiç sigara içmedim. Yemeği de normal yiyorum, fazla yemekten kaçınırım. Benim bu tamir işlerimi bırakmam yakındır" dedi.

Dursun dedeye şemsiyelerini yaptırmak için gelen vatandaşlar, "Samsun'da şemsiye tamir edebilen 2 usta vardı. Biri ölmüş, sadece Dursun amca kalmış. Ben de şemsiyemi tamir ettireceğim. 95 yaşında çalışması takdire şayan bir durum. Kendisi çok düzgün bir insan. Yapılmayacak şemsiye varsa söylüyor, yapılabilecek durumdaki şemsiyelerle ise uğraşıp yapıyor" diye konuştular.

Yerel Haberler Dursun Yıldız Kültür Sanat Türkiye samsun Yerel Yaşam

Benzer Videolar