90 Yaşındaki Saat Tamircisi, 58 Yıldır Zamanı Onarıyor

Diyarbakır'ın kalbinde, 2 metrekarelik bir dükkanın içinde, 90 yaşında bir saat tamir ustası, 58 yıldır zamanla boğuşuyor. Halit Ayçiçek, gençliğinde medrese eğitimi almış ve uzun yıllar imamlık yapmış. Ancak saat tamirinin kolaylığı ve vücuda zarar vermeyen yapısı onu bu mesleğe yönlendirmiş.

Ayçiçek, 12 yıl imamlık görevini sürdürdükten sonra, bir imam arkadaşından saat tamirciliği öğrenmiş ve bu mesleği seçmiş. 58 yıldır aynı tutkuyla çalıştığını belirten Ayçiçek, eskiden kurmalı saatlerin daha yaygın olduğunu, şimdi ise pilli saatlerin tercih edildiğini söylüyor.

"Eskiden insanlar kurmalı saatlerini tamir için bana getiriyordu, şimdi ise pilli saatlerin daha popüler olduğunu görüyorum." diyen Ayçiçek, dükkanının 2 metre 7 santimlik alanda zamanın akışına tanıklık ettiğini belirtiyor.

Çoğu arkadaşı hayatını kaybetmiş olmasına rağmen, Ayçiçek her gün dükkanına geliyor. İş olsun olmasın, saatleri tamir ediyor, zamanı onarıyor. Dükkanının darlığına rağmen, Halit Ayçiçek, zamanın içinde kaybolmuş gibi, yıllardır bu küçük alanda çalışmaya devam ediyor.

90 Yaşındaki Saat Tamircisi, 58 Yıldır Zamanı OnarıyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ - Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Diyarbakır Ekonomi Güncel Yaşam Sur

"
Benzer Videolar